Hírek

Tömeg nézte végig, ahogy megvernek egy csókolózó meleg párt Izraelben

Nyugtalanító videó került fel a Twitter közösségi oldalra – számol be a Haaretz. A felvételen az látható, amint Jaffa kikötőjében két fiatalembert, egy arab-izraeli meleg párt többen megtámadnak, brutálisan ütik és rúgják őket. Végül az egyik helyi csónaktulajdonos, Itzik Avneri avatkozott közbe, az egyik támadót vízbe lökte, a másikat pedig visszatartotta.

Ezt az erőszakot a gyűlölet szülte, semmi más” – nyilatkozta Avneri az izraeli lapnak. „Nem volt közöttük szóváltás, az egész csak azért robbant ki, mert a két fiú máshogy nézett ki, ennyi.” A kiérkező rendőrök egy 16 éves fiatalembert tartóztattak le és többekkel szemben nyomozás folyik.

A beszámolóból kiderül, hogy az elmúlt napokban számos arab kiránduló érkezett a kikötőbe, hogy hajóútra fizessen be az esti órákban, ugyanis az Íd al-Adhá áldozati ünnep apropóján sokan vannak szabadságon. A meleg pár egyetlen bűne az volt, hogy kiültek a tengerpartra és átadták magukat a romantikának.

Az elhaladó, elsősorban arab járókelőknek ez nem tetszett, sokan megszólták őket, míg végül a feszültség a már részletezett és a videón is látható verekedésbe fulladt. Amikor Avneri többeket megkérdezett, hogy mi bajuk a fiúkkal, ezt a választ kapta: „Mi arabok vagyunk, ők pedig melegek, de nem lesznek melegek az arabok között, mert rossz fényt vet a nevünkre.

Ami a videóból nem derül ki, hogy ott áll 500 ember, akik közül senki nem mozdítja meg a kisujját sem” – tette még hozzá a férfi.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin