Hírek

Több tucat LMBTQ pár házasodott össze egy közös esküvőn Brazíliában

Nagyjából 40 LMBTQ pár házasodott össze egy közös ceremónián a brazíliai Sao Paulóban.

A párok azért házasodtak össze, mivel félnek, a nemrég megválasztott Jair Bolsonaro elnök megszünteti az országban az azonos neműek házasságát.

Az országban 2013 óta legális az azonos neműek közti házasság, ám félő, hogy Bolsonaro januárban, kormányzása kezdetekor megszünteti a jogokat hozzá – írja a Pink News.

Bolsonaro híres homofób kommentjeiről. 2002-ben azt mondta, ha látna két férfit az utcán csókolózni, megverné őket, 2011-ben a Playboynak pedig azt nyilatkozta, hogy ha a fia homoszexuális lenne, jobban örülne, ha meghalna: “Nem lennék képes szeretni a fiamat, ha meleg lenne. Inkább halljon meg egy balesetben.”

2015-ben pedig azzal okozott botrányt, hogy kijelentette, hogy a kórházakban az embereknek joguk kellene, hogy visszautasíthassák a “meleg vért.”

A tömeges esküvőt az LMBTQ fiatalokat támogató Casa1-ben tartották meg. A nonprofit szervezet majdnem 12.000 dollárt gyűjtött össze egy kampány során a “politikai szituáció” fényében, hogy megtarthassák a ceremóniát.

“Ez a módszerünk arra, hogy megmutassuk magunkat ebben az új szituációban” – mondta Lais Risatto, a Casa1 tagja.

A Grupo Gay de Bahia felügyeleti szervezet szerint 2017-ben az LGBTQ emberek erőszakos halálának száma rekordot ért el – 387 embert öltek meg és 58 lett öngyilkos –, ami 30%-os emelkedést jelent a 2016-os 327 halálesethez képest.

Brazíliában magas a gyilkosságok aránya, ám a felügyeleti szervezet elmondta, hogy ezek csak azok a halálesetek, melyek direkt homofób vagy trnaszfób indíttatásúak voltak.

Luiz Mott, a Grupo Gay de Bahia elnöke szerint az erőszak növekvő mértéke az ultra-konzervaítv politikusok növekedő publicitásának tudható be.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin