Hírek

Több mint 10 év után elmarad idén a kubai pride felvonulás

Idén nem tartják meg Kubában a 2007 óta megrendezett pride felvonulást – írja az MTI az illetékes állami hatóság bejelentése alapján.

 

Korábbi kubai pride felvonulás – a kép középpontjában Mariela Castróval, a CENESEX vezetőjével, a volt kubai elnök, Fidel Castro unokahúgával

 

A Nemzeti Szexuális Nevelési Központ (Centro Nacional de Educación Sexual – Cenesex) a közegészségügyi minisztérium iránymutatásaira hivatkozik, és arra, hogy olyan „körülmények állnak fenn, melyek megakadályozzák a rendezvény sikeres megtartását“. A Cenesex pontos okot nem nevez meg, csak annyit ír, hogy nemzetközi és regionális feszültségek közvetve és közvetlenül is érintik az országot, és hatással vannak a mindennapi életre és a kubai politikai döntésekre.

A „homofóbia elleni konga” eddig a központi eseménye volt annak a többhetes rendezvénysorozatnak, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kubai szexuális kisebbségek helyzetére. Eddig rendszerint május 17., a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap környékén tartották.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb