Hírek

Több meleg minisztere is van az új spanyol kormánynak

Két héttel azután, hogy pártja korrupciós botrányaiba belebukott Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök, az újonnan kinevezett Pedro Sanchez bemutatta felálló kormányát, amely sokszínűbb minden korábbinál.

A VI. Fülöp király által beiktatott 17 tagú kabinetben 11 női miniszter mellett hat férfi foglal helyet, akik közül ketten is nyíltan melegek.

Pedro Sanchez frissen felesküdött spanyol miniszterelnök

Egyikük Fernando Grande Marlaska, aki belügyminiszterként szolgál majd. A korábban bíróként tevékenykedő férfi többek között a helyi és regionális rendőrségi hálózatért, valamint a Guardia Civilért felel, amely az egyik legfontosabb országos szintű, rendfenntartásért felelős szerv.

Fernando Grande Marlaska

A másik nyíltan meleg miniszter, Maxim Huerta a sportért és kultúráért felel majd, hozzá tartoznak az állami tulajdonban lévő múzeumok, könyvtárak, állami szervezésű művészeti és sportrendezvények. Huerta kinevezése nem volt zökkenőmentes: korábban többször is nyíltan becsmérelte a nőket, a katalánokat és a sportrajongókat, ami miatt az ellenzék már most a lemondását követeli.

Szarok az átkozott katalán függetlenségre” – posztolta nyolc évvel ezelőtt Twitter-profilján.

Maxim Huerta

 

FRA EU post inject banner
Previous post

23. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás: Merj nagyot álmodni!

Next post

Idén ismét kordonok közé szorul a Budapest Pride felvonulás?