Hírek

Több ezren vonultak a pride-on a homofób amerikai alelnök szülővárosában

Az amerikai alelnök, Mike Pence közismert homofób nézeteiről, politikai pályafutását végigkísérték az LMBTQ-ellenes intézkedések. A politikus korábban Indiana állam kongresszusi képviselője, majd alelnöki kinevezéséig kormányzója volt, és itt található szülővárosában, Columbus-ban idén először egy 18 éves végzős gimnazista vezetésével rendeztek pride-ot.

Erin Bailey egy iskolai projekt részeként kezdett bele a szervezésbe. Az alelnökre utalva azt nyilatkozta az USA Today-nek, hogy “a legtöbben azt gondolják, mi itt mindannyian szintén LMBTQ-ellenesek vagyunk. Pedig sokan nagyon is támogatják, vagy pedig tagjai ennek a közösségnek.

A hírre szóvivőjén keresztül Mike Pence is reagált. Alyssa Farah közlése szerint büszke helyi lakosként Pence számára bátorító érzés látni szülővárosa fiataljait, hogy részt vesznek a politika alakításában. Pence külön megdicsérte Erin Bailey-t aktivizmusáért, és amiért elkötelezte magát a civil ügyek mellett.

Erin Bailey

Az első helyi pride hírét a legtöbben pozitívan fogadták – akik nem, azoknak Erin ezt a választ küldte: “Egy gyönyörű város egy gyönyörű, vidám eseménynek ad otthont – számomra ez remek hírnek hangzik.”

Elmondható, hogy nemcsak a fogadtatást volt jó, de a részvétel is kiemelkedően alakult. Több, mint kétezren sétáltak végig Columbus utcáin, ami a város lakosságának 5 százalékát teszi ki.

Bailey Twitter-bejegyzése a felvonlásról

Bár halaszthatatlan teendőire hivatkozva Mike Pence nem vett részt a pride-on, ott volt helyette Mike Hot-Pence, az alelnököt megszemélyesítő komikus. “Ami egy gimnazista diák iskolai projektjeként indult, abból végül történelmi esemény lett” – a férfi hozzátette, csupa jókedvű emberrel találkozott és a mosoly az ő arcán is egy életre nyomott hagyott.

Mike Hot-Pence helyi drag queenek társaságában

 

Previous post

Minden korábbinál színesebb lesz az idei szegedi Szivárvány Hét

Next post

Egy férfi állítja, a fájdalomcsillapítók tették meleggé