Itthon

Több a homofób gyűlöletbűncselekmény a propagandatörvény elfogadása óta

Az RTL Klub Híradó című műsora számolt be róla vasárnap este, hogy a nemzetközi és hazai felháborodást egyaránt kiváltó propagandatörvény júniusi elfogadása óta elszaporodtak az LMBTQ közösség tagjaival szembeni támadások.

A Háttér Társaság ügyvivője, Dombos Tamás elmondta, hogy a verbális erőszak a leggyakoribb, de arra is volt példa, hogy valakit meglöktek, esetleg más fizikai inzultus miatt keresték fel a szervezet jogsegélyszolgálatát. A homofób indíttatású gyűlöletbűncselekmények elszaporodása és a propagandatörvény elfogadása között egyértelmű a párhuzam, sokan felhatalmazva érik most magukat, hogy az LMBTQ közösség tagjait bántalmazzák.

 

 

Az egyik szomorú példára július 13-án került sor, a késő esti órákban, amikor három férfi megpróbálta rárúgni az ajtót egy leszbikus párra, miközben a lakásban volt egyikőjük 2 éves gyermeke is. A támadás kiváltó oka egy szivárványzászló volt, amelyet az előző napokban tettek ki a lakás erkélyére, így tiltakozva a kormány homofób propagandatörvénye ellen.

Két hét leforgása alatt ez már harmadik ilyen támadás: a portugál-francia meccsen két diáklányt köptek le és ütöttek arcon a szurkolók, amiért mindketten szivárványzászlót festettek magukra, később két meleg orvost vertek meg a nyílt utcán Pécsen.

A leszbikus pár lakótársával, Tamással magazinunk is beszélgetett az eset kapcsán:

 

Még mindig félnek a szivárványzászló miatt megtámadott lakás lakói

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb