Színes

Tízmilliókat csalt ki, hogy a pénzt melegpartikra költhesse

 

Az ausztrál bíróság a héten bűnösnek találta azt a férfit, aki több mint száz biztosítási csalással szerzett pénzt ahhoz, hogy finanszírozni tudja a bulizásokat. A 26 éves Dwayne Antojado 2018 októbere és 2019 decembere között 109 esetben kötött biztosításokat a Medibank nevű egészségbiztosítónál hamis személyazonosságokat használva. A minimális díjakat befizette, majd valótlan egészségügyi szolgáltatások kifizetését kérte. Antojado azt a kiskaput használta ki, hogy az online kárbejelentő rendszerben nem minden esetben volt szükséges a szolgáltatásokat számlával igazolni. A bonyolult csalássorozatot azután találta ki, hogy korábban egy biztosítási tanácsadó végigvezette a kárigénylési folyamaton.

A korábban már körözött férfi végül 2019 júniusában egy teljesen más ügyben került a rendőrség látókörébe, akiknek egy házkutatás során feltűntek a különböző nevekre történő kifizetések. Eddigre Antojado 120 901 ausztrál dollárt, átszámítva több mint 30 millió forintot szerzett a csalásokból.

A pénzre azért volt szüksége, mert a dél-ausztráliai meleg partiéletbe vágyott. Antojado ügyvédje, Matt Cookson szerint a férfi nyomás alatt érezte magát, hogy ide beilleszkedjen, ehhez azonban drága ruhák, dizájnerdrogok, jó megjelenés és a folyamatos bulizás finanszírozása volt szükséges. A The West Australian beszámolója szerint Antojado a bíróságon elmondta, ezeknek az elvárásoknak ő semmilyen formában sem tudott megfelelni.

Erre az ügyében eljáró Kellie Blair bíró is utalt az ítéletében, szerinte Antojadót az motiválta a csalásra, hogy az adelaide-i meleg közösség elfogadását kereste egy olyan életmód fenntartásával, amelyet nem engedhetett meg magának. Miután Antojado elismerte bűnösségét, az előzetes letartóztatásban töltött 609 napra ítélték, valamint arra kötelezték, hogy visszafizesse a biztosítónak az elcsalt összeget.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb