Hírek

Tizenötezer esküvő és nulla temetés

Tizenötezer azonos nemű pár házasodott össze, mióta az Egyesült Királyságban legalizálták az azonos neműek házasságát.

read-the-essay-that-helped-start-the-gay-marriage-movement-in-america

Az Egyesült Királyság parlamentje 2013 júliusában hozta meg azt a törvényt, mely lehetővé tette az azonos nemű párok házasságkötését. A törvény 2014. március 13-án lépett érvénybe. A brit statisztikai hivatal (Office for National Statistics) most hozta nyilvánosságra azon adatait, melyeket júliusig sikerült összeszedniük ezekről a házasságokról.

Az első esküvőre nem kellett sokat  várni: az első pár a törvény érvénybe lépese után két héttel házasodott össze. Az elmúlt tizenöt hónapban őket még 7366 másik követte.

Homosexuals Brazilian Toni Reis (L) and British David Harrad of Macclesfield city kiss for a picture after their wedding in Curitiba May 9, 2011. Brazil's Supreme Court has recognised the legal rights of same-sex partners in 'stable' civil unions granting gays and lesbians the right to form civil unions, and on guaranteeing them the same legal rights as other couples on May 6, 2011. REUTERS/Rodolfo Buhrer (BRAZIL - Tags: SOCIETY)

Sokan voltak, egészen pontosan 7732 pár, akik a korábban köttetett bejegyzett élettársi kapcsolatukat váltották át házasságra. A törvény elfogadása óta egyébként ezeknek a kapcsolatoknak a száma drasztikusan csökkent.

A statisztika szerint a nők és a férfiak nagyjából egyforma mértékben hazásodtak: a párok 55 százaléka leszbikus volt, míg 45 százalékuk meleg.

Az adatokból az is kitűnik, hogy melyik volt az az időszak, amikor a legtöbb házasság köttetett. Nem meglepő módon ez nyáron történt, egészen pontosan tavaly augusztusban, amikor 844 pár mondta ki a boldogító igent.

Esküvő

A házasodók többségének még nem volt előző házassága, azonban a nők 14, a férfiak 8 százaléka vált el ellenkező nemű párjától. Az átlagos életkor a férfiaknál 40, a nőknél pedig 37 év volt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb