Hírek

Tíz ember támadt rá egy meleg férfira Arizonában

Cesar Marint a hétvégén érte támadás, ami miatt feljelentést is tett, de a tíz emberből egyelőre csupán egy gyanúsítottat tartóztattak le.

 

 

Az LGBTQ Nation beszámolója szerint Marin egy nyilvános Facebook-posztban mesélte el a történteket, és reméli, hogy üzenete sokakhoz eljuthat.

„Tízen támadtak rám a hétvégén. Az egész azzal kezdődött, hogy egy lány elnyomta a cigarettáját az autómon és b*zinak hívott. Mielőtt észbe kaptam volna, máris körülvettek és ütni kezdtek. Egy srác arcon rúgott, én pedig a földre estem. A rendőrség elkezdte a nyomozást, és megtalálták a cigarettát, amit a lány elnyomott a kocsimon. Eltört az orrom, felduzzadt az arcom és tele van sebekkel a testem. Most otthon pihenek. Köszönöm a sok szeretetet, amit tőletek kapok!”

Azonban nem ez volt mostanában az egyetlen támadás Amerikában, melynek célpontjául az LMBTQ közösség egy tagját szemelték ki. A nemzeti statisztikák alapján 2016 óta jelentősen megnőttek az LMBTQ emberek ellen elkövetett erőszakos támadások. Vanessa Panfil, a büntető igazságszolgáltatás professzora úgy véli, mindennek köze lehet a Trump-kormány LMBTQ ellenes politikájának és megnyilvánulásainak.

A jelenlegi kormány regnálása alatt nem csupán fizikai erőszaknak lehettünk tanúi, de az oktatásban is komoly problémák merülnek fel, mivel akadnak iskolák, ahol a tanárok akár el is veszíthetik állásukat, ha az órán LMBTQ témákról beszélnek, Arizonában pedig egyenesen megtiltották a tanároknak, hogy pozitív színben tüntessék fel a homoszexualitást.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb