Hírek

Titokban szerveztek LMBTQ szépségversenyt Bali szigetén

A múlt hónapban Indonézia leginkább fejlődő szigete megkoronázta a maga LMBTQ királyát és királynőjét – de minderre egy tilalom miatt zárt ajtók mögött kerülhetett csak sor.

Bali muszlim önkormányzata tavaly betiltotta az éves LMBTQ eseményt, de a szervezők, pontosabban a Yayasan Gaya Dewada mégis valóra váltotta az közösség kívánságát és titokban megtartották a szépségversenyt – írja a Gay Star News.

A rendezvényre egy hotelben került sor. A szervezők megkérték az indulókat, a vendégeket és a bírákat, hogy tartsák titokban a helyszínt, időpontot és magát a tényt, hogy bármi megrendezésre került. Az önkormányzat szerint ugyanis azért került sor már 2018-ban is a tilalomra, mert úgy látták, a szigeten nem támogatják eléggé az LMBTQ közösséget.

Ez a döntés és érvelés furcsán hangozhat, ugyanis Bali lakosságának többsége hindu vallású, és az emberek többnyire elfogadóak az LMBTQ közösséggel szemben, valamint a sziget népszerű az LMBTQ turisták körében.

Pusztai Olivér, Mr. Gay Hungary így nyilatkozott a hírről:

“Látható, hogy nem politikai és egyházi hovatartozástól függ az LMBTQ közösség ereje. Bármekkora az elnyomás, bármennyire harcolnak is a közösség ellen, az láthatóan mégis mindenhol sikert arat. Nagyon örülök neki, hogy megválasztották a srácot!”

Íme néhány fénykép a szépségversenyről:

Previous post

Halálos fenyegetések miatt hagyja el hazáját Brazília egyetlen nyíltan meleg képviselője

Next post

Japánban kötelező marad a transzneműek sterilizációja