Hírek

Tiszteletbeli „mackóvá” fogadták egy AIDS miatt elhunyt srác édesapját az AIDS LifeCycle kerékpártúrán

David Flanagan eddig nem tudta, mit is jelent a „bear” kifejezés a meleg közösségben, de tegnap óta büszkén viseli a címet.

David-Flanagan-cycling-

A texasi Flanagan-házaspár, David és Talana 2013-ban vesztették el a fiukat. Josh 27 éves volt, amikor megtudta, hogy AIDS-es; két héttel később kórházba került tüdőgyulladással, majd két évre rá – a texasi vidéki kórházakra jellemző megfelelő orvosi ellátás hiányában – elhunyt.

Josh 22 éves volt, amikor könnyek között coming outolt. Édesanyja azt válaszolta neki: „Hát erről van szó? De hát tudom, hogy meleg vagy, kicsim.” David sem lepődött meg fia előbújásán; mindketten szeretettel fogadták Josh bejelentését. Ezért is annyira tragikus, hogy ilyen kevés időt tölthettek együtt azután, hogy fiuk végre felvállalta identitásának ezt a részét.

David ezért döntött úgy, hogy idén részt vesz  az AIDS LifeCycle kerékpártúrán, felesége pedig kísérőként tartott vele. A New Bear Republic nevű csapat tagjai azonnal maguk közé fogadták a szakállas apukát, aki ezt mondta róluk: „Szeretem ezt a közösséget. Nagyon sok ölelést kaptam, és mindig meghallgatjuk egymást. Annyi pozitív energia vesz itt körül. Jó lenne ezt magunkkal vinni otthonra.”

Az AIDS LifeCycle jótékonysági kerékpártúrát 1993 óta rendezik meg minden évben: a résztvevők San Franciscóból Los Angelesbe bicikliznek el 7 nap alatt. A bevételeket a Los Angeles-i LMBT Központnak, illetve a San Francisco-i AIDS Alapítványnak ajánlják föl. Idén 3000-en tekerték végig a 877 kilométeres távot, és összesen 16.3 millió dollárt gyűjtöttek össze, ami az eddigi legmagasabb összeg.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin