Hírek

Tinédzser fiú zaklatásával vádolják az egykori átnevelő terápiás vezetőt

Bíróság elé állt Sydney-ben Ron Charles Brookman, aki a vád szerint 1989-ben lelkészként egy 13 éves fiút szexuálisan zaklatott. Egyházi múltja mellett 1999 és 2014 között – egészen annak bezáratásáig – Brookman vezette a Living Waters Australia nszervezetet, amely meleg és leszbikus fiatalok “átnevelésével”, azaz szexuális orientációjuk megváltoztatásával foglalkozott.

 

Ron Charles Brookman a Gyógyítás című dokumentumfilmben

 

A férfit még 2018 októberében jelentették fel és 2019 éveleje óta áll letartóztatás alatt. A bíróság előtti tárgyaláson tagadta az ellene felhozott vádat.

Túl azon, hogy Ausztrália egyik leghírhedtebb, átnevelő terápiával foglalkozó szervezetét vezette, tagja volt a házassági egyenlőség ellen küzdő Nemzeti Házasság Koalíciónak is – 2012-ben még az ausztrál parlament előtt is beszédet mondott, amelyben tiltakozott a meleg és leszbikus párok házassághoz való jogának megadásához, mondván azzal a gyerekek és fiatalok arra lennének kényszerítve, hogy a homoszexualitásról tanuljanak.

30 éven át magam is homoszexuális voltam és másra sem vágytam jobban, minthogy egy férfi mellett élhessem le az életem hátralévő részét. Azonban a kegyelem és folyamatos tanácsadás segített heteroszexuálissá alakulnom” – nyilatkozta egy alkalommal. Az ausztrál Uniting Church, amelyben egykor szolgált, már korábban kiadott egy közleményt, amely szerint Brookmann nem szolgál náluk lelkészként és hangsúlyozták, hogy számukra mindennél fontosabb a fiatalok és kiszolgáltatott emberek védelme.

 

Previous post

„Sosem kellett leküzdeni a gátlásaimat, mert sosem voltak” - Interjú Jonathan Agassival

Next post

LMBTQ-jogokról népszavaznak a svájciak