Hírek

Büszkén vállalja melegségét az Apple vezérigazgatója

„Hadd fogalmazzak világosan: büszke meleg vagyok és ezt az Istentől kapott egyik legnagyszerűbb ajándéknak tartom.” – vallott ma színt Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a Bloomberg Businessweekben.Tim-cook-apple

Cook azt is elmondta, hogy sok munkatársa tudta már róla, hogy a saját neméhez vonzódik, de ez egyáltalán nem befolyásolta a munkakapcsolatukat.  Az előbújást mégis egy nehéz döntési folyamat előzte meg, mivel a kérdést magánügynek tartotta. Az Apple már régóta zászlajára tűzte a sokféleséget és az egyenlőséget – olyannyira, hogy a cég képviselői hivatalosan is részt vettek az idei San Francisco-i pride-on. Tim Cook tavaly a Wall Street Journal-ba írt vezércikkével szorgalmazta a munkahelyi diszkriminációellenes törvényjavaslat megszavazását is.

„Nem tartom magam aktivistának, de rájöttem, mennyit profitáltam olyan áldozatokból, amelyeket mások hoztak meg. Így ha valaki attól, hogy az Apple vezérigazgatója meleg, könnyebben jut dűlőre magával, jobban viseli a magányt vagy inspirációra talál, akkor megéri feladni a titkolózást.” – beszélt motivációjáról Steve Jobs utóda.

Cook fontosnak tartja, hogy az általa vezetett cég mindig is az emberi jogok és az egyenlőség mellé állt és ez teljesen független az aktuális vezető nemétől, bőrszínétől vagy szexuális orientációjától.

Forrás: The Verge

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb