Nagyvilág

Tiltakoznak a diákok, miután két társuk az iskolai szivárványzászlóra vécézett

Felháborodtak egy kaliforniai középiskola diákjai az intézmény vezetőségének válaszán, amelyet arra adtak, hogy több társuk ellopott és bepiszkított egy szivárványzászlót. Terveik szerint hamarosan közösségi fórumot is tartanak.

A San Luis Obispo Tribune beszámolója szerint a múlt hónapban két diák egyszerűen besétált a Paso Robles High School egyik természettudományi órájára, és leszedte a falon lógó szivárványzászlót. Bár a tanár nyomukba eredt, elszaladtak. Nem sokkal később felkerült az internetre egy videófelvétel, amelyen az látható, ahogy valaki a vécében székletét a zászlóra üríti.

Ez egyértelműen az LMBTQ közösség ellen irányuló gyűlöletbűncselekmény volt” – mondta Geoffrey Land, az iskola társadalomtudomány tanára a Tribune-nak, hozzátéve, hogy sok diák támadásként élte meg a helyzetet. “A zászló elleni támadás a biztonságunk elleni támadás volt, és határozott elítélést kíván” – írták nyílt levelükben a diákok.

Curt Dubost, az iskolakerület felügyelője levelet írt a tanároknak, kifejtve, milyen intézkedéseket tett az iskola. Beszámolója csalódást keltő volt. Ahelyett ugyanis, hogy felelősségre vonta és megbüntette volna az incidensért felelős két diákot, Dubost bejelentette, hogy az osztálytermekben mostantól tilos a 60 x 60 centiméternél nagyobb zászlók használata.

Mivel a szabványos zászlóméret 90 x 150 centiméter, az iskola célzottan éppen azt a zászlót tiltotta be, amelyet meggyaláztak” – folytatták levelükben a diákok. “Milyen üzenetet küld ez a diákoknak? A zászló betiltása azt jelenti, hogy az iskola hagyta győzni a gyűlölködőket, miközben az LMBTQ diákok büntetve érzik magukat azért, mert láttatni és támogatni akarják magukat.

A döntéssel elégedetlen diákok szerdán Coming Out Against Hate címmel közösségi fórumot hirdettek az iskola művelődési terme elé. “Csatlakozunk másokhoz, hogy elmondjuk történeteinket, tiltakozzunk a gyűlöletbűncselekmények ellen, és felszólítjuk vezetőinket, hogy tegyenek többet és jobban” – üzenik a diákok levelükben. “Hívunk tanárokat, diákokat, szülőket és barátokat, hogy csatlakozzanak hozzánk e fontos munkában.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb