Kultúra

THOMX: „A melegbulik közönsége szereti és érti a jó zenét”

fotó: djthomx.hu

 

Holnap indul útjára az új LMBTQ bulisorozat, a SoHo az Instant – Fogas Házban. A DJ-pultban a SoHo állandó házigazdája, THOMX felel majd a hangulatért, aki korábban olyan klubok és bulisorozatok rezidense volt, mint a siófoki FLÖRT The Club és a Beach Club, és fellépett többek között olyan helyeken, mint az EFOTT, a Budapest Park, a Papp László Budapest Sportaréna, a Syma csarnok, a Total Dance Fesztivál.

Saját stílusát, zeneiségét könnyű felismerni: élő hegedű színesíti a DJ szettet, benne tematikus és modern saját dalokkal a magyar népzene varázsával, illetve a legnagyobb slágerek, elektronikus dallamok és egy-egy nagy klasszikus feldolgozásának bevonásával. Ennek a stílusnak már neve is van, ez a DanceFolk. THOMX-szal a holnap induló partisorozat kapcsán beszélgettünk:

Hogy jött az életedbe az, hogy DJ legyél?
Mindig is muzikális ember voltam. 2003-ban voltam először klubban, szórakozóhelyen, és teljesen magával ragadott az egésznek az aurája, hangulata. Ekkor kezdtem el gyűjteni a dalokat, hogy minden meglegyen, amit akkor a lemezlovasok pörgettek. Majd talán 2004-ben egy kedves ismerősöm “poénból” benevezett egy DJ-versenyre, így villámgyorsan el kellett kezdenem tanulni a szakmát, nem akartam besülni, és végül 5. helyezést értem el. Először CD-vel dolgoztam, majd hamar váltottam lemezjátszókra és bakelitlemezekre. Imádtam, és ez az életérzés nagyon hiányzik a mai napig, hisz manapság már inkább pendrive-ról játszunk.

A zene mellett mivel foglalkozol még?
Van egy saját vállalkozásom, a WNGS Creative, grafikus vagyok és holnapfejlesztő, így vannak átfedések a két szakma között, hisz könnyedén tudok tartalmat gyártani a közösségi oldalaimra vagy esetleg honlapot, logót, arculatot, háttérvideót készíteni magamnak. A két életem így több ponton találkozik. Egyébként ezen kívül a sport tölti ki még az életemet: vízilabdázom és még mindig versenyszerűen, már 27 éve.

Korábban már más meleg bulinak is voltál évekig a rezidens DJ-je. Mennyiben más egy LMBTQ buliban játszani más bulikhoz képest?
2010-től voltam pár éven át a Liberty rezidens DJ-je. Bartók Krisztiánnak és Spigiboy-nak hála szerezhettem egy kis rutint, és láttam, hogyan működnek az ilyen partik. Nagyon hálás, bulizni vágyó közönséggel találkoztam mindig is, ahol szeretik és értik a jó zenét, legyen az klub vagy rádiós sláger. Jófej mindenki, kedves. Kedvenceim közé tartoztak ezek a bulik, nagy lelkesedéssel várom a péntek estét.

Egy új bulisorozat állandó házigazdája leszel. Hogyan lesz egyedi és megismételhetetlen a SoHo? Elárulsz nekünk néhány ötletet és motivációt?
Ebben a szakmában a házigazda szerepe az egyik legnehezebb, és egyben a legfontosabb. Nagy a teher, hiszen legalább 7 órát kell zenélnem majd úgy, hogy a fáradtság legkisebb jele se látszódjon rajtam. Mindig frissen gondolkodjak, átlássam folyamatosan az estét, mikor, milyen zenére van szüksége a közönségnek. Számomra fontos, hogy energikus maradjak, végig mosolyogjak és élvezhetően, jól konferáljak. Talán egyedi az előadásmódomtól lehet a SoHo és attól, hogy ezeken az estéken igazán színes zenei repertoárt fogok felvonultatni – nem fogunk unatkozni, az biztos.

 

 

Ötleteim közé tartozik az élő zene belecsempészése a buliba (hegedű és perka). Jelenleg építek egy olyan produkciót, amelyben az élő hegedű színesíti a DJ szettemet, saját tematikával, ami a magyar népzene. A csapatunk neve DanceFolk és elmondhatom, hogy a legnagyobb motivációt ez a produkció adja – és a saját dalaim, hisz két év alatt sikerült megalkotnunk Nagy Teodóra hegedű- és brácsaművésszel egy egyedi showt, saját stílusú zenékkel, amiben megtalálhattam önmagam. Az álmom kezd valóra válni, hogy előadó lehetek – saját dalokkal és alkothatunk valami újat, ami még nem volt ebben az országban. Erre a produkcióra kezdenek odafigyelni, jönnek az új dalok, klipek, ez lehet a jövőm.

Milyen zenékkel készülsz pénteken?
Lehet, hogy egy-két saját dalt is lejátszok majd, de 95 százalékban pop, dance és klubslágerekkel készülök. A zenei életutamra visszatekintve, előszeretettel porolok le néhány klasszikust is, örökzöldet, akár modernebb köntösben. Nagyon változatosan szoktam játszani, mégis jól összekötve a blokkokat, és mindig vannak meglepetés dalok, amire nem számít a közönség, mégis nyerő lehet.

 

JEGYVÁSÁRLÁS – SoHo by Humen @ Fogas

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb