Hírek

Thaiföldön bármelyik pillanatban megvalósulhat a házassági egyenlőség

A thai kormány komolyan fontolgatja, hogy a közeljövőben megvalósítja a házassági egyenlőséget. Ezáltal Thaiföld lenne az első ázsiai ország, ahol legalizálják az azonos neműek házasságát. Hatalmas előrelépés lenne ez, főleg azután, hogy Tajvanon most minden kicsit bizonytalanná vált.

A kabinet minden erejével azon van, hogy a délkelet-ázsiai nemzet törvényhozása elé vihessék az Élettársi Törvény javaslatot. E lépésre azt követően szánták el magukat, hogy közvélemény-kutatások szerint az országban többségbe kerülnek a házassági egyenlőség támogatói – nem utolsó sorban pedig megsokszorozódott az LMBTQ aktivisták száma is – írja az Advocate.

 

 

Hozzá kell tenni, hogy bár a jogszabály lehetővé tenné a meleg és leszbikus párok házasságát, de azt olyan módon valósítaná meg, amely talán nem minden támogatónak felelne meg. Ahelyett ugyanis, hogy módosítanák a házasságról szóló törvényt, beleírva az azonos nemű párokat, a kormány külön törvényt akar létrehozni, ami által félő, hogy sokan másodrendűnek éreznék magukat.

Azt viszont elismerik, hogy minden, a fejlődést elősegítő kezdeményezésnek örülni kell és győzelemként kell elkönyvelni, különösen annak tekintetében, hogy Thaiföld nem olyan nyitott, mint a nyugati országok.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

A lengyel meleg pár, akik 100-szor jegyezték el egymást

Next post

Homofób múltja miatt mégsem Hart celebrálja az Oscart