Életmód

Thai masszázs, a test és a lélek gyógyítója

A többezer éves múltra visszatekintő, ősi távol-keleti masszázsfajta nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítja. Az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek váltogatásával biztosítja a szabad energiaáramlást, oldja a fájdalmakat és a merevséget, ezáltal pedig elűzi az emberben felhalmozódott stresszt. De ez csupán néhány dolog a sok közül, ami miatt érdemes kipróbálni a thai masszázst.

Biztosan ti is éreztétek már úgy, hogy a rengeteg stressz egyszerűen szétfeszíti a testeteket, annak minden pórusában szétárad, és szinte a legapróbb mozdulatok is nehezetekre esnek, fájdalmat okoznak – az ülőmunka pedig erre csak rátesz egy lapáttal. Ha így van, akkor a thai masszázst éppen nektek találták ki.

Ősi gyógymód a Távol-Keletről

A 2500 éves múltra visszatekintő gyógyító masszázs technikájának kidolgozása az észak-indiai orvos, Jivaka Kumar Bhacca nevéhez fűződik, aki amellett, hogy Buddha kortársa és barátja volt, legendás ájurvéda hírében állt: gyógynövényekkel, ásványokkal, valamint különleges technikákkal gyógyított. Chang Mai városában ő indította el az első ilyen gyógymódokat alkalmazó kórházat, később pedig iskolát is alapított. A mester – akinek tanai a kutatások szerint a buddhizmus terjedésével egy időben, vagyis az i.e. 3-4. században érkeztek a mai Thaiföld területére – személyét a mai napig nagy tisztelet övezi, nem telik el olyan nap, hogy hívei ne vinnének szobrához friss virágot vagy ételt. Az általa megálmodott masszázstechnika a kezdetekkor még szájról szájra terjedt a családokon belül, a kolostorokban pedig pálmalevéliratokon őrizték a tudását. A XVIII. században azonban a burmai megszállók elpusztították az iratok nagy részét, ami viszont megmaradt, azt a későbbi király, III. Rama 1832-ben összegyűjttette és a Wat Pho buddhista templom falára vésette – ezek a feljegyzések a mai napig láthatóak.

Számos pozitív hatása van

De miért is érdemes kipróbálni? A thai masszázs hatékonysága abban rejlik, hogy az izmok nyújtásával, azok nyomásával, illetve különböző testhelyzetek felvételével biztosítja a szabad energiaáramlást, oldja a fájdalmakat és a merevséget, így hozza létre a rugalmas, hajlékony, elengedett állapotot. Az emberi testen megtalálható energiapontok nyomása által többek közt javul a vér- és nyirokkeringés, stimulálja és serkenti a belső szervek működését, a nyújtásokkal együtt pedig oldja az izmok és az ízületek merevségét, a feszültség így egy csapásra távozik a testből. Emellett pedig a vegetatív idegrendszerre is jótékonyan hat, ezáltal fájdalomcsillapításra is alkalmas, de az alvászavarok is kezelhetőek vele. Mivel felgyorsítja a vérkeringést, a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetből.

De a thai masszázs a lelket is regenerálja: pihentet és ellazít, mindezt azonban csak akkor, ha közben önmagatokra koncentráltok. Próbáljátok meg kiüríteni a gondolataitokat, és ha egy mód van rá, utána se rohanjatok el ügyeket intézni, hanem szánjatok rá kellő időt, hogy szépen, lassan sikerüljön visszazökkennetek a „való világba”.

A Chada Tradicionális Thai Masszázs Budapest szívében található melegbarát stúdiójánál erre alkalmasabb helyet nem is találhattok, hiszen a masszázs luxuskörnyezetben történik. Látogassatok el a szalonba, ahol számos masszázsforma közül választhattok, és ahol képzett, egyenesen Thaiföldről érkező masszázsterapeuták biztosítják, hogy szakszerű és kellemes kezelésben legyen részetek. Adjátok át magatokat a pihentető élvezeteknek, engedjétek el a napi stresszt, és meglátjátok: a testetek meg fogja hálálni.

Fifi

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Transz modell és csókolózó lányok a H&M őszi reklámfilmjében

Next post

Máltán a hideg hónapok is a derűről és a nyüzsgésről szólnak