Színes

Tévedésből meleg és leszbikus vécéket alakítottak ki egy thai templomban

 

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, tartja a mondás, ezt pedig most a lelkes thai szerzetesek is megtapasztalhatják, mert egy baki miatt rajtuk nevet a helyi közösségi média.

Az ország Trang tartományában található Sarikaram templomban idén alakították ki az eredeti szándék szerint gendersemleges vécéket. A szerzeteseket a jó szándék vezérelte, azt szerették volna kifejezni, hogy a templomban minden nemi identitású embert szívesen látnak. Hogy kényelmesen érezzék magukat és ne legyenek összezavarodva, amikor kiválasztják, melyik vécébe menjenek, gondosan felcímkézték az ajtókat. Csakhogy véletlenül elkövették azt a hibát, ami még ma is mindennapos a magyar médiában: összekeverték a nemi identitást a szexuális irányultsággal.

(A nemi identitás, avagy nemi önazonosság lehet férfi, nő, vagy más nembináris nemi identitás, ami nem illeszkedik a férfi/női kettős kategóriába, míg a szexuális irányultság, a szexuális orientáció azt fejezi ki, hogy az ember milyen nemű partnerhez vonzódik.)

A szerzetesek igyekeztek haladni a korral és progresszívnek lenni, de a tévedés következtében a gendersemleges mosdók helyett meleg férfiak és leszbikus nők számára jelöltek ki mosdókat. A thaiföldi netezők körében vírusként terjed a kép a ห้องน้ำตุ๊ด feliratú tábláról, ami azt jelenti, hogy “meleg vécé”,’ és a ห้องน้ำทอม feliratú tábláról, ami “leszbikus vécét” jelöl.

 

 

A helyi Daily News napilap megszólaltatta a templom vezetőjét. Phra Kru Sangwornthamwimol szerint sok LMBTQ látogatójuk volt az eltelt időszakban, akik közül többen is visszatértek, hogy önkéntes munkával segítsék a templomot, amiért az támogatja a közösséget. A thai netezők bár most viccelődnek, azt azért elismerik, hogy a baki ellenére mindenképp egy jó kezdet a szerzetesek hozzáállása.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb