Hírek

Tévedésből egy meleg pár kapja a leveleket a Mikulás helyett – és ők mindet megválaszolják

Van egy rejtélyes cím New Yorkban, ahová tömegével érkeznek a Mikulásnak címzett levelek.

 

Jim Glaub már évek óta kiadja manhattani lakását. A korábbi bérlők karácsony táján kaptak egy-két levelet a Mikulásnak címezve, de sose foglalkoztak velük. Amikor 2008-ban Glaub  maga költözött a lakásba, neki is feltűnt a néhány levél, de ő is úgy gondolta, hogy “Bocsi, téves cím.”

Aztán 2010-ben minden megváltozott. Karácsony napjáig abban az évben már csaknem 450 levél landolt a postaládájában, amit a Mikulásnak írtak gyerekek. Ami közös volt a levelekben, hogy mindegyik a városban élő,többnyire szegény gyerektől jött.

Egy filmes megpróbálta kinyomozni a rejtélyt, amiről a The New York Times is beszámolt. Bár több elmélet is született, azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy sok évvel ezelőtt egy helyi iskola tanárától kapták a gyerekek a címet, ami azóta terjed köztük. A jó szándékú pedagógus talán azt akarta elkerülni, hogy a szegényebb sorsú gyerekek drága bélyegre költsék a pénzüket, hogy légipostával eljusson a levél az Északi-sarkra. Helyette egy valótlannak gondolt helyi címet adott meg, mondván, ott gyűjtik össze a New York-i gyerekek leveleit, és egyben küldik tovább a Mikulásnak. (És a helyi bélyeg a levélre jóval olcsóbb.)

 

 

Glaub időközben összeházasodott párjával, Dylan Parkerrel, és elkezdtek amiatt aggódni, mi történne, ha leadnák a leveleket a postán.

“Ha leadnám a postán, a gyerekek visszakapnák a leveleket “Vissza a feladónak” jelzéssel. Nem akartam, hogy ez történjen.”

Glaub és Parker még mielőtt összeházasodtak, elhatározták, létrehoznak egy csapatot, és válaszolnak minden levélre és teljesítik a karácsonyi kívánságot. Barátok és a közösségi média segítségével 2010-ben 150 levélre tudtak így válaszolni. És a levelek csak jöttek.

 

Miracle on 22nd St

Two New York City men feel a tremendous responsibility to respond properly when they mysteriously receive hundreds of letters addressed to Santa Claus at their Chelsea apartment.

 

Bár már Londonban élnek, a jelenlegi bérlő minden levelet lead egy barátjuknál, aki beszkennel nekik, hogy a Facebook-csoportjuk válaszolhasson rá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb