Hírek

Templomban tartottak LMBTQ-bált diákoknak

Kreatív és kedves ötlet vezetett az amerikai Jacksonville-ben fiatalok számára rendezett LMBTQ-bálhoz, ám a könyvtár, mely a helyszínt biztosította volna, visszamondta a helyszín biztosítását néhány homofób aktivista miatt.

A Jacksonville-i Nyilvános Könyvtár célja az volt, hogy az LMBTQ-fiatalok kedvenc könyvkarakterük bőrébe bújva élvezhessék egymás társaságát és a számukra szervezett bált, melyre napokon belül az összes jegy el is kelt. A tüntetők azonban elérték, hogy a könyvtár lemondja a rendezvényt, miután Elizabeth Johnston – aki korábban már együtt dolgozott a szintén homofób alelnök Mike Pence-szel és feleségével, Karen Pence-szel is – azt mondta: nem kellene arra tanítani a gyerekeket, hogyan gyakorolják a szodómiát egymás között.

 

 

Ezután a könyvtár aggodalmának hangot adva lemondta a Storybook Pride Prom rendezvényt, de a helyi Buckman Bridge Unitárius Templom elvállalta a feladatot, hogy a gyerekek mégis megünnepelhessék a pride hónapot – írja a Pink News.

Semmiféle vallásos csoport nem zavarta meg a rendezvényt, és nem adták jelét annak, hogy szabotálnák a bált. A templom belseje annyira pozitív és energikus hangulatot árasztott. Mindenki mosolygott. A legtöbb anyuka sírva fakadt a boldogságtól. A gyerekek táncoltak, nevettek és barátkoztak, mintha mi sem történt volna korábban. A bál hatalmas sikert aratott. A gyerekek új barátokra tettek szert. Több anyukától is hallottuk, hogy a gyerekeik még soha nem találkoztak hozzájuk hasonló emberekkel a korosztályukból, és ez a rendezvény segített nekik abban, hogy barátokra leljenek” – nyilatkozta a rendezvényről Beatrice Palmer, a bál egyik házigazdája.

 

Previous post

Hírességek, akik Pride Hónapot ünnepeltek

Next post

A Humennel együtt több mint 100 cégvezető állt ki a Forbes-ban a Budapest Pride mellett