Gasztronómia

Téli sörfieszta vár minket ezen a hétvégén

 

Az unalmas sztereotípiák szerint a meleg pasik nem isznak sört, ellenben a leszbikus lányok annál szívesebben. Míg az általánosításokat nem szeretjük, addig például a sört miért ne szerethetnénk?! Persze így is lehet, hogy nem az LMBTQ közösség tagjai közül kerülnek ki a legnagyobb számban a sörkedvelők, de azt nyugodtan elmondhatjuk, hogy igenis fogyasztunk sört.

Ráadásul ma már olyan gazdag kínálat van sörökből hazánkban, hogy azok is megtalálhatják a kedvükre való ízeket, akiknek alapvetően nem jön be a sör kesernyés íze. Ezért is ajánljuk nyugodt szívvel nektek hétvégi programként a VI. Indoor sörfesztivált, amelynek az idei évben a Hotel InterContinental ad otthont.

A péntek délután kezdődő és szombat éjfélig tartó eseményen a korlátlan sörkóstolás mellett kortyolhatunk whiskey-ket, pálinkákat, borokat és a gourmet vendégeket kontinenseken átívelő sörvacsora is várja február 18-19-én az egyetlen hazai téli sörfiesztán. Valamint több tucat kiállító, nemzetközi sörmárkák, hazai sörfőzdék és kézműves sörmanufaktúrák több mint 150 féle sörét verik csapra a VI. Indoor Sörfesztiválon az InterContinentalban.

A sörgasztronómia kalandtúrán idén egy kontinensek közötti sörvacsora kerül terítékre. Lévai Ádám, az InterContinental séfje és Yahya Kadaro, az ARZ Libanoni Étterem executive séfje közösen álmodta meg és együtt is készítik el a gourmet fogásokat, melyek a hozzájuk kínált sörökkel nyújtanak szenzációs ízvilágot. Az asztalon lesz – mások mellett például – sörben érlelt norvég lazac, sörös, mustáros kacsa rilette, füstölt padlizsán és fűszeres bejrúti csirkecomb vagy egy ínycsiklandó konfitált malac császár, természetesen a hozzájuk illő sörkínálattal.

Lesz továbbá belga sör mesterkurzus, ahol pohárba kerül majd a St Louis Premium Gueze, a La Trappe Witte, a Corsendonk Grand Hops, a Steenbrugge Dubbel vagy a La Trappe Quadrupel. És egy leheletnyi Oktoberfestet is idevarázsolnak a szervezők, ahol bajor sörök, sörpadok, kockás terítő, maibaumok és girlandok díszletében idézhetjük az Oktoberfest élményét.

Bővebb információk a rendezvényről a hivatalos honlapon, illetve az esemény Facebook-oldalán.

A korlátlan sörkóstolás mellé a vendégek egy logózott söröskórsót is kapnak, a belépőket pedig ide kattintva lehet beszerezni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin