Itthon

Tanévnyitón mosta össze a homoszexualitást a pedofíliával a kereskedelmi és iparkamara elnöke

Az Országos Szakképzési Tanévnyitón mondott beszédet Parragh László, aki 21 éve tölti be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki tisztségét. Leszögezte, hogy rengeteg saját neméhez vonzódó barátja van, kedveli őket, “csodálatos világ” az övék, ezt követően azonban nem tudta megállni, hogy ne mondja fel a kormánypropagandát.

Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát (…) Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik” – fejtette ki Parragh, tudatosan összemosva a pedofíliát a homoszexualitással.

A teljes tanévnyitó megtekinthető a helyi televízió YouTube-csatornáján, a homofób kijelentés 1:20:48-tól hangzik el.

 

 

Parragh László szavaira reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. „Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen” – üzenik.

A szakszervezet ügyvivője, Nagy Erzsébet az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta: “Nem is tudom, hogy ezt lehet-e még überelni… Hova lehet még süllyedni ebben a témában?” A gyermekek tabuk, nem csak a homoszexuális, de a heteroszexuális tanárok számára is, a pedagógusok nemi irányultsága pedig magánügynek számít, mint bármely más szakmában. „Hogyan is képzeli azt, hogy bárkit a nemi identitása alapján diszkriminálnának? Vagy egyáltalán mi ezzel kapcsolatban a szándék? Ez abszolút nem civilizált hozzállás” – mondta az ügyvivő.

A Háttér Társaság nevében megszólalt Dudits Luca kommunikációs munkatárs, aki szerint Parragh erősítette a kormány kommunikációját, és összemosta a pedofíliát a homoszexualitással. A Háttér szerint az Iparkamara elnökének mondatai csak erősítik a melegekkel szembeni előítéleteket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb