Hírek

Táncóráról küldtek el egy leszbikus párt

Missouriban elutasították egy leszbikus pár jelentkezését a táncórára, amiből az egyébként jegyben járó pár csakis arra tudott gondolni, hogy a diszkrimináció szexuális orientációjuk miatt történt.

Michelle King és Amanda Shelton a Prestige Ballroom tánctanfolyamára jelentkeztek, hogy felkészülhessenek közelgő esküvőjükre, ahol táncolni is fognak, ám csalódottan kellett távozniuk – számol be róla a Gay Star News.

Amint megérkeztek az oktató, Dave Thompson kijelentette, hogy távozniuk kell, és nem vállalja az oktatásukat, amiért leszbikusok. Innentől kezdve megoszlanak a vélemények a történtekkel kapcsolatban. Amikor is King és Shelton megkérdezték az oktatót, hogy ennek vallási okai vannak-e, egyszerűen azt mondta, nem. De a két nő elmondása szerint Thompson közölte velük, hogy mindenki számára kínossá tennék a táncórát jelenlétükkel.

További kérdésekre Thompson nem volt hajlandó válaszolni, így a riportereknek sem szolgált több információval. Az eljegyzett pár hamarosan egy telefonhívást kapott a St. Louis Equality Dance-től, akik szívesen vállalták volna az oktatásukat – hiszen LMBTQ pároknak tartanak órákat – miután Thompson beajánlotta őket, a két nő azonban már fizetett a táncórákért a Prestige-nek.

Missouri államban legálisan utasíthatnak el üzleti ajánlatokat és partnereket vallási okokra hivatkozva, viszont St. Louis megyében, ahol az eset történt, ez a fajta diszkrimináció szigorúan tilos.

A párral készített rövid angol nyelvű interjú már YouTube-on is megtekinthető:

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Szivárványzászlóval a háttérben lépett fel Dubajban egy lánybanda

Next post

Újabb ország vezethet be halálbüntetést a homoszexualitással vádoltakra