Kultúra

Támogasd te is a kilencedik LMBT Történti Hónapot!

 

Támogatásoddal te is segítheted, hogy a közösség történetét ismét egy sokszínű programsorozattal mutassa be az LMBT Történei Hónap. A szervezők 2021-ben egyebek mellett egy nagyszabású kiállítás, videóinterjúk, tematikus beszélgetések és előadások formájában tervezik bemutatni az LMBT emberek történetét, azon belül is kiemelten a kelet-közép-európai közösség múltját. A tervek szerint bemutatnak továbbá oral history interjúkat, lesznek beszélgetések nemrég megjelent könyvek kapcsán, és ismét lesz LMBT történeti kocsmakvíz is.

Számos évforduló kapcsolódik a 2021-es az évhez: Patricia Highsmith születésének 100. évfordulója, 50 éve szüntette meg Ausztria a homoszexualitás büntethetőségét, 30 évvel ezelőtt indult el hivatalosan a Mások újság, 25 évvel ezelőtt nyílt meg Magyarországon az élettársi kapcsolat az azonos nemű párok számára, 20 éve volt a nagy port kavart Sziget-ügy, 20 éves a legnagyobb online aszexuális közösség, az AVEN, és jövőre lesz 10 éves a Meleg szemmel videoblog.

A programsorozatot a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közösen koordinálja, céljuk pedig továbbra is a társadalom LMBT-ügyekkel kapcsolatos ismereteinek bővítése, a sztereotípiák, előítéletek csökkentése.

Mindehhez adományokra is szükségük van, annak érdekében, hogy:

  • – ki tudják fizetni a bemutatandó filmek jogdíjait, s így azokat ingyen tudjátok megnézni;
  • – fedezhessék a terembérleti költségeket;
  • – tudják állni a beszélgetések résztvevőinek utazási költségét;
  • – hozzá tudjanak járulni a Budapesten kívüli programok megvalósulásához;
  • – mindezek révén minél sokszínűbb lehessen a programsorozat.

Segíts Te is, hogy mind a közösség tagjai, mind a széles nagyközönség megismerhesse a történelem ezen sokáig eltitkolt szeletét! További részletek a Facebookon, illetve a hivatalos oldalon.

 

Adományozás

Ha fontosnak tartod az LMBT Történeti Hónapot, kérjük, kedved és anyagi lehetőségeid szerint adományoddal támogasd munkánkat! Havi rendszeres adomány: 5000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >> 2000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >> 1000 Ft/hó Tovább az online fizetéshez >> Egyszeri adomány: Tetszőleges összeg Tovább az online fizetéshez >> Mit kell tudni a Paypal online fizetésről?

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb