Életmód

Találkozások egy békeszigeten

A Kimberly Café & Bistro 2017. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit, többek között azzal a céllal, hogy a régmúlt idők meleg szórakozási és szórakoztatás idilljét visszavarázsolja. „A szórakozásnak jót tesz az a fajta felszabadultság, ami anno a Capellát jellemezte – ezt akartuk mindenképp visszahozni, de nem banális módon, hanem inkább hangulatában, és mindezt összehozni a békésséggel” – nyilatkozták a helyről a tulajdonosok. Ismerjük meg jobban a Kimberlyt!

 

 

A hely dizájnjában is egyfajta tisztaságot, majdhogynem sterilitást sugároz, alig néhány fotóval érzékeltetve, hogy esténként átváltozik és időutazásra visz minket, ahol a masiniszta (akár a pultban, akár a színpadon) a mindenki által jól ismert Madame Tequila Gold. Mégsem ez a fő profiljuk, hanem a találkozás, a „találkoztatás”, egy valóságos közösségi tér létrehozása.

A hely állandó programjai között szerepelnek az élőzenés koncertek, a karaoke, és a minőségi, tematikus transzvesztita/drag queen show-k. A hét minden napján változatos és bőséges reggeliket kínál, ezenfelül egész nap kézműves lepényt fogyaszthatunk megannyi édes és sós ízben, vegetáriánusok és húsimádók kedvére is. Italkínálatuk is egészen széles, így a felfrissülni vágyók sem maradnak szárazon.

A galériával is rendelkező hely befogadóképessége 45-50 főre tehető, így kiváló helyszíne volt már eddig is születésnapi, névnapi összejöveteleknek, sőt, kisebb esküvőknek is. A tulajdonosok szándékaik szerint nem csupán az LMBTQ közösséget szeretnék megszólítani, vendégül látni, hanem azt a „kívülálló” közönséget is, akik véletlenül vagy abszolút szándékosan „kíváncsiskodnak”. A Kimberly Café azoknak a találkozásoknak ad helyet, ahol az általánosan bevett gyakorlattól teljesen eltérően természetesen kezelik a queert, vagy ahol egy-egy show után heteroszexuális nők kérnek sminktanácsot a fellépőktől. Nem akarja magát sem melegbarát, sem meleg, sem heterobarát, sem hetero, sem turistaközpontú, sem lokálpatrióta kategóriákba sorolni, leginkább a nagybetűs MINDENKI a célközönség, garantálva az új barátságok, a másképp gondolkodás, az elfogadás és megértés lehetőségét, és mindennek biztonságos „óvóhelyét”. Ez egyfajta misszió a vezetőség részéről, amelynek keretein belül nem engedhetik meg, hogy emberek egymás terhére, rovására szórakozzanak. Házigazdaként tehát kötelességüknek tartják egyensúlyban tartani a hely nyugalmát, békéjét és a szórakozást.

„Ez így buli!” – mondják a tulajdonosok. A tapasztalatok alapján olyan emberek találkozási pontja ez, akiket normál, köznapi életük szele soha nem fújna össze, nem beszélgetnének. „Épp ezért csináljuk! Hogy az emberek lássák, hogy senki sem harap!” Ezért tartják fontosnak, hogy a hely mindenki számára „safe space”-ként, biztonságos helyként működjön, és hogy itt mindenki az legyen, az lehessen, aki lenni akar.

 

Horváth Gyula Antal

 

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 66.

Asztalfoglalás:
tel: +36/30 811 9089
e-mail: kimberlybisztro@gmail.com

Nyitva tartás:
H–CS: 08:00 – 24:00
P, SZ: 08:00 – 02:00
V: 08:00 – 12:00

Facebook: /kimberlybistro

 

 

hirdetés
Previous post

Vasárnap volt a meleg nagybácsik napja

Next post

A katolikus LMBTQ csoportot nem engedik be a Családok Világtalálkozójára