Nagyvilág

Tajvan nyerte el a 2025-ös WorldPride rendezési jogát

fotó: Facebook / Kaohsiung Pride

 

A világszerte tartott pride-rendezvények szervezőinek mintegy 300 tagját tömörítő InterPride az idei éves konferenciáján – amit a koronavírus-járvány miatt virtuális formában tartottak – a 2025-ös WorldPride helyszínéről is szavaztak. Az amerikai főváros és Tajvan harmadik legnagyobb városa pályázott, végül az utóbbi nyerte el a rendezés jogát.

A 2,7 millió fős Kaohsziung helyszínével először rendeznek majd WorldPride-ot Kelet-Ázsiában. Ezzel kapcsolatban Julian Sanjivan, az InterPride társelnöke arról is beszélt, hogy a rendezvény jelentős hatást gyakorol majd a régió LMBTQ közösségének láthatóságára.

A szigetország földrajzi helyzetének köszönhetően ráadásul a környező országokból több millió ember számára válik lehetővé a részvétel, többek között Kínából, Hongkongból, Japánból, Dél-Koreából, Malajziából, Szingapúrból, Thaiföldről, a Fülöp-szigetekről, Vietnamból és Indonéziából.

2019-ben Tajvan volt az első ázsiai ország, ahol megvalósult a házassági egyenlőség. Kaohsziungnak még négy éve maradt a felkészülésre, a kétévente rendezett WorldPride következő állomása az ausztráliai Sydney-ben lesz 2023-ban.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb