Hírek

Tajvan kétharmada támogatja a melegházasságot

A délkelet-ázsiai szigetországban frissen készített felmérés szerint a megkérdezettek 67,5 százaléka támogatja az azonos neműek törvényes egybekelésének lehetőségét. A kutatást október 30-én végezték 1660, 13 évnél idősebb tajvani állampolgár megkérdezésével.

Eközben Tajvanon

A válaszolók 22,4 százaléka nyilatkozta, hogy “erősen támogatja” a melegek házassághoz való jogát, 45,1 százalék “támogatja”, 20,5 százalék “inkább ellenzi”, továbbá 12 százalék “erősen ellenzi”. Tavaly ugyanez a felmérés 54 százalékos pozitív válaszarányt tapasztalt – most ugye közel 68 százalékosat -, tehát röpke egy év leforgása alatt is rengeteg tajvaninak változott meg pozitív irányba a véleménye.

További – bár annyira talán nem is meglepő – érdekesség, hogy a nők elfogadóbbak. Körükben 72,2 százalékos a házasság támogatása, míg a férfiaknál ugyanez a szám 62,6 százalék. Mindezek után adja magát a kérdés: Vajon Tajvan lesz az első ázsiai ország, ahol törvényessé válik az azonos neműek szerelme? Tavaly októberben a Parlament első olvasatban elfogadott egy törvénytervezetet, amely lehetőve tette volna, de sajnos a második körben az ellenzők kerültek többségbe.

Tajvan Pride

Kapcsolódó hír, hogy pár héttel ezelőtt, október végén rendezték meg a Tajvan Pride-ot, amelyen idén mintegy ötvenezer ember vett részt. A Pride tizenkét éves múltra tekint vissza az országban. 2003-ban körülbelül ötszázan vonultaka szívárványzászlók alatt.

Forrás: Gaystarnews

Previous post

A lett külügyminiszter bevallotta, hogy meleg

Next post

Melegeknek nyílik idősek otthona Koppenhágában