Kultúra

Sztárok özöne a hazai színpadokon egész évben!

Szerencsés az, akinek mostanában lesz a születésnapja, és még szerencsésebb, aki koncertjegyet – vagy ennek megfelelő összegű bankjegyet – kap ajándékba. Parádés az év középső harmadának zenei felhozatala: bájos brit szépfiú, sokat bizonyított fenegyerek, örökzöld rocklegendák, fényesen csillogó melegikon és nagy nevű filmzeneszerző egyaránt szerepel a palettán.

Tom Odell

Tom Odell

A szőke brit srác immár rendszeres visszatérő a magyar fesztiválokon: idén ismét a Szigeten lép fel, ahol 2014-ben adott már egy parázs hangulatú koncertet, sokakat nyűgözött le egyszerre énekével és zongorajátékával. Apja munkája miatt gyerekkora nagy részét Új-Zélandon töltötte. 11 évesen kezdett el zongorázni, 13 évesen pedig már saját dalokat írt. Tanulmányait a Brighton Institute of Modern Music főiskolán végezte, amit egy év után abbahagyott és nehéz anyagai körülményei miatt visszaköltözött szülővárosába, Chichesterbe.

Alkalmanként nagymamája kocsijával utazott Londonba, hogy apróbb koncerteket adjon, illetve előadásokat tartson különböző zeneiskolákban. Első nagylemeze 2013. június 24-én került a boltok polcaira Long Way Down címmel. A hírnevet Another Love című szerzeménye hozta meg számára. Második nagylemeze, a Wrong Crowd tavaly júniusban került a piacra. Idén nyáron újra Magyarországra érkezik a No Bad Days nevet viselő turnéjával, hogy összetörje a lány- és a fiúszíveket.

Augusztus 10.
Sziget Fesztivál, Budapest

Robbie Williams 

Robbie Williams

Megszelídült fenegyerek, viccmester, művész? Az angol énekest senkinek sem kell bemutatni, már csak azért sem, mert viszonylag rendszeres időközönként ad koncertet nálunk is. Legutóbb a Szigeten lépett fel minden idők legsikeresebb brit szólóénekese 2015 nyarán. Azoknak, akik vagy nem voltak ott vagy túl messze álltak a nagyszínpadtól, augusztusban adódik az újabb, sorrendben ötödik lehetőség meghallgatni őt élőben Budapesten. Biztosak vagyunk benne, hogy ezúttal is szinte minden ismert slágere felcsendül majd.

Augusztus 23.

Groupama Aréna, Budapest

Queen + Adam Lambert

Régóta vártak már erre a koncertre a magyar zenerajongók. A legendás rockzenekar és az üstökösként berobbant fiatal énekes immár öt éve dolgozik együtt; idén már harmadjára turnéznak közösen Európában, ezúttal végre Budapestet is útba ejtve. A fiatal – és melegségét nyíltan vállaló – amerikai énekes igazi átváltozóművész, aki erőteljes hangjával, energikus és stílusos színpadi jelenlétével szinte pillanatok alatt hódította meg a világot.

2009-es bemutatkozó albuma egészen a Grammy-díj jelölésig repítette, azóta pedig sorra halmozza az elismeréseket. Szólólemezei világszerte listavezetők, míg a Queennel közös koncertsorozatai elsöprő szakmai és közönségsikert értek el. Az énekes szerényen és nagy lelkesedéssel várja az új turnét: „Természetesen most is játsszuk majd a közkedvelt nagy slágereket, ám a látványt megváltoztatjuk, új technikai megoldásokat is használunk. Igazán izgalmas számomra is, hogy eddig még soha nem játszott dalokat is előveszünk a Queen repertoárjából.”

November 4.

Papp László Sportaréna

James Newton Howard

A Micsoda nő!, Az éhezők viadala és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt, nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli. Több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus fényshow is utazik majd a turnéval.

November 5.

Papp László Sportaréna

Csicsely Zoltán

Previous post

A melegek Hitlerhez hasonlatosak, állítja az egykori teniszcsillag

Next post

Barcelona - A város, amelyet mindenkinek látnia kell