Színes

Sztárok, akiket LMBTQ szülők neveltek

Manapság már semmi meglepő nincs abban, ha egy sztár szivárványcsaládban neveli a gyermekét. Azonban keveset hallani olyan A-listás hírességekről, akik bár heteroszexuálisok, de queer szülők gyermekeként nőttek fel, közülük gyűjtött össze párat az Out magazin.

 

Amy Adams az Érkezés című filmben / fotó: Paramount Pictures

Amy Adams

Amy Adams szigorú mormon családból származik, de miután a szülei 1985-ben elváltak, gyorsan ki is lépett az egyházból. Édesanyja, Kathryn nem sokkal később bemutatta neki új párját, aki történetesen egy nő volt. Hamarosan össze is költöztek, így Amy a tini éveit két anyukával töltötte.

 

Robert De Niro a Saban Theatre épülete előtt 2019-ben / fotó: PopularImages

Robert de Niro

A színész még 2016-ban mesélt az Out magazinnak arról, hogy művész édesapja mindig is vívódott valós identitása miatt: „Valószínűleg meleg volt, de abban a generációban, és főleg egy kisvárosból jövő férfi számára ez a téma tabu volt.” De Niro bevallása szerint már bánja, hogy nem beszélgetett többet erről az apjával: „Tanultam ebből, és a gyermekeimnek mindig azt mondom, hogy inkább most beszéljünk valamiről, mintsem 20 évig magunkba fojtsuk.”

 

Paul Bettany a 2018-as cannes-i filmfesztiválon / fotó: Paul Smith/Featureflash/SilverHub

Paul Bettany

Az Uncle Frank és a WandaVision sztárja a Total Film magazinnak beszélt először néhai édesapjáról, aki homoszexuális kapcsolatban élt: „63 évesen mondta el, hogy meleg, és akkor már húsz éve tartott egy kapcsolata. Mindannyian megkönnyebbültünk a hírtől.”
Miután apja párja elhunyt, sajnálatos módon a férfi ismét titkolni kezdte érzelmeit, ugyanis vallásos neveltetése miatt úgy érezte, hogy ha nem akar pokolra jutni, akkor nem élhet melegként: „Szégyent érzett a szexuális beállítottsága miatt, és ezért gyászolni is képtelen volt, pedig nagyon szerette azt a férfit” – nyilatkozott apjáról a színész.

 

Mandy Moore a 47 méter mélyen című film premierjén Los Angelesben / fotó: Paul Smith/Featureflash/SilverHub

Mandy Moore

A színésznőnek nem csupán leszbikus az édesanyja, de ezen felül mindkét tesója is meleg. Édesanyja egy nő miatt hagyta el az apját, amikor Mandy 23 éves volt, szerencsére azonban azóta is jó a kapcsolat a szülei között. „Senki sem titkolja, hogy kicsoda valójában. Nincsenek titkaink. Teljes szívemből szeretem és támogatom az édesanyámat és a testvéreimet is. Ha bárki megtalálja a szerelmet, én támogatom és tisztelem azt” – mesélte a People magazinnak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb