Színes

Szomszédai festették szivárványszínűre egy meleg férfi házát

Amikor Mykey O’Halloran idén februárban az ausztráliai Fülöp-szigetre költözött, csak annyit tudott, hogy valamit mindenképpen szeretne kezdeni új otthonával. Mykey a szó szoros értelmében színes egyéniség és tervei szerint ezt a bungaló kifestése is tükrözte volna. Az ötlettől azonban nem volt minden szomszédja elragadtatva.

Öt férfi dörömbölt a bejárati ajtómon” – mesélte márciusban a QNews-nak. “Az egyik megfenyegetett, hogy megöl, ha szivárványszínűre festem az épületet és elhordotott mindenfélének.” A másik közölte vele, hogy a szemben lévő házban lakik és súlyos következményei lesznek, ha kifestésbe kezd.

O’Hallorant érthető módon megdöbbentette és megrémisztette az eset. Feljelentést tett, az egyik dörömbölőt a bíróság el is ítélte. A történet azonban nem ért itt véget. A sziget mintegy 100 lakója úgy gondolta, hogy az új lakó ennél barátságosabb fogadtatást érdemel. Úgyhogy néhány héten belül összeszerveződtek és Mykey házához vonultak, hogy a maguk erejéből szivárványszínűre fessék bungalóját.

 

Mykey, a segítők egy része és az újrafestett bungaló | Forrás: Facebook

 

A hurrikán után jön a szivárvány” – írta hálás szívvel Facebook-oldalán Mykey. A lakók bíznak benne, hogy az összefogás és a ház mindenkinek jó emlékeztetőt kínál arra, hogyan is állnak a helyiek a homofóbiához.

Az egyik szomszéd a biztonság kedvéért azért telepített egy 8 kamerából álló biztonsági rendszert Mykey háza köré.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb