Hírek

Szolidaritási séta most vasárnap egy ideális világért

 

Az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek szolidaritási sétát szerveznek vasárnap délutánra. Felhívásukban azt kérik:

jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

A séta végén “mindenki összeáll majd egy képpé”, egy olyan plakátfotó készül, amelyen a sétán megjelenő sokféle ember közösen azt üzeni: olyan világot szeretnénk, amelyben nincs szükség arra, hogy egy népszerű termékkel buzdítsanak elfogadásra.

“Egy ideális világban nem tűnne fel, ha egy plakáton mi innánk az üdítőt, ennénk a hamburgert, örülnénk a nyugdíjbiztosításunknak vagy egy utazásnak. Egy ideális világban nem egy üdítővel próbálnának minket eladni. Egy ideális világban azért szerepelnénk a plakátokon, mert mi is ugyanígy itt vagyunk, eszünk, iszunk, öltözködünk, közlekedünk, mint bárki más, abban az ideális világban legalábbis ugyanúgy megtehetnénk mindezeket, mint a többiek.” – írják az érintett kisebbségi csoportokat képviselő szervezők az esemény oldalán.

A séta vasárnap délután a Clark Ádám térről indul, a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca és a Sas utca érintésével a Szent István téren, a Bazilika előtt ér véget, ahol egy közös fotó készül a – várhatóan – nagyon színes tömegről.

“Egy pár órára mutassuk meg, hogy milyen is lenne ez a(z ideális) világ. Vonuljunk fel közösen és szerepeljünk egy képen. Mindenféle ember, akiket „csupán” egy dolog köt össze: egymás tisztelete. Tarts velünk vasárnap délután! Vonuljunk együtt: mozgássérültek és épek, bármiféle kapcsolatban élők és szerelmet érzők, bárki, aki kirekesztettnek érzi magát és mindenki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk. Forduljunk egymás felé, tartsunk össze, így vagyunk képesek cselekedni”

– kérik a felhívásban a szervezők. A sétához a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, az aHang kampányplatform, a Budapest Pride és a Társaság a Szabadságjogokért szervezeteken, valamint a Humen Magazinon túl máris tucatnyian csatlakoztak, de várják bármely egyesület, szervezet és magánszemély csatlakozását.

A szervezők azt kérik, hogy másokat lealacsonyító molinót, táblát ne hozzon senki, a részletes programot hamarosan közzéteszik az esemény oldalán.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin