Hírek

“Szodomiták parádéja” a melegfelvonulás egy lengyel miniszter szerint

Augusztus 11-én szombaton 5000 fő részvételével zajlott le a pride felvonulás Poznań belvárosában. A több, mint félmillió lakosú nyugat-lengyel városban megrendezett LMBTQ-eseménytől – ahogy ez régiónkban sajnos legtöbbször előfordul – nem mindenki ragadtatta el magát és a lengyel kormány részéről volt olyan miniszter, aki úgy érezte, ennek a nyilvánosság előtt is hangot kell adnia.

 

Mariusz Błaszczak

 

Mariusz Błaszczak védelmi miniszter a katolikus, kormánypárti TV Trwamnak nyilatkozva elmondta, hogy a pride is jól mutatja: Poznań elöljárói (megjegyzés: akik a kormánypárti Jog és Igazságosság ellenzékét képviselik) inkább ideológiával foglalkoznak, semmint az emberek mindennapi problémáival, például – idézzük – “járdákkal és szennyvízcsatornákkal.

Természetesen elítélte a felvonulást, amely szerinte nem más, mint “a szodomiták parádéja, akik az emberi jogokról alkotott elképzelésüket próbálják ráerőltetni más emberekre.” Üdvözölte továbbá a helyi villamostársaság, az MPK Poznań döntését, amely végül leszedette a szivárványzászlókat járműveiről a pride kezdete előtt.

Lengyelországban idén rekordszámú pride felvonulást, tizenkettőt tartanak. Az ezt bemutató térképet májusban Instagram-oldalunkon is posztoltuk:

 

Previous post

Először van transz kormányzójelöltje az Egyesült Államoknak

Next post

Elektronikus rezgések a Balaton partján – B My Lake Festival