Hírek

Szívszaggatóan emlékezett meg AIDS-ben elvesztett barátairól Madonna

Idén harmincadik éve, hogy december elsejét az AIDS világnapjaként tartja számon a világ, felhívva a figyelmet a biztonságos szex fontosságára, a HIV-fertőzés megelőzésére és egyben megemlékezés azokról is, akik AIDS-ben vesztették életüket.

Így tett múlt pénteken Madonna is, aki három Instagram-bejegyzést szentelt a világnapnak és azon meleg barátainak, akik e szörnyű betegségnek estek egykor áldozatául.

Az első bejegyzésben megörökített képet egy rajongó készítette: Madonna arcát részben vörös szalag, az AIDS világnap szimbóluma fedi.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés,

 

Ma van az AIDS világnapja. Álljunk meg egy pillanatra és tekintsünk vissza” – írja az énekesnő. “Oly sok hihetetlen barátot veszítettünk el a vírusnak révén és még mindig nincs rá gyógymód. Kérlek ISTEN még ebben az emberöltőben.

A következő fotó egyik legközelebbi művész barátjának, az AIDS-ben elhunyt Kieth Haringnek állít emléket.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés,

 

Jóbarátommal, Kieth Haringgel. Kiemelkedő AIDS aktivista volt, amikor még mindenki MELEG ráknak hívta. Vele voltam aznap, mikor belehalt az AIDS-be. Elmondta, hogy ami a legjobban fáj neki az az, hogy a legtöbb ember nem akar hozzáérni az ajtókilincshez, amelyet előtte ő fogott. A diszkrimináció már egy következő lépcsőfok” – emlékezett vissza.

A harmadik és egyben utolsó kép volt lakótársáról és menedzseréről, Martin Burgonye-ról szólt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés,

A fénykép egykor abban a lakásban készült, ahol együtt éltek. “Fogtam a kezét, miközben lelke elhagyta a testét. Olyan gyönyörű és tehetséges volt, tele élettel, mint oly sokan közülük. Azokban a napokban egy szempillantás alatt magával ragadta az embereket és oly sokak életét. Hosszú utat tettünk meg, de még mindig NINCS gyógymód! Imádkozzunk érte és több megértésért a világban.

FRA EU post inject banner
Previous post

Meghökkentő fotók a 70-es évekbeli melegparadicsomból

Next post

A hamisítatlan téli hangulat nyomában