Hírek

Szívesen látná börtönben a melegeket Trump legújabb jelöltje

Alabama állam decemberben előrehozott szenátori választást tart, miután a széket húsz éve betöltő ókonzervatív Jeff Sessions igazságügyi miniszterként vállalt szerepet az amerikai kormányban. Az államban lassan három évtizede gyakorlatilag verhetetlen a Republikánus Párt, így kiemelten nagy jelentősége volt annak, ki nyeri az előválasztást a párton belüli kampányban.

Bár Donald Trump eredetileg a mérsékeltebb jelöltet támogatta, a befutó a szélsőségesen homofób nézeteiről ismert Roy Moore lett, aki mögé az elnök aztán ugyanúgy gond nélkül beállt és Twitter üzenetében is sok sikert kívánt a férfinak.

hirdetés

Roy Moore

Roy Moore országszerte hírhedt kirohanásairól és amennyiben nyer, könnyen előfordulhat, hogy ő lesz a leginkább homo- és transzfób politikus a modern kori amerikai kongresszusban. 2005-ben például kijelentette, hogy szerinte az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat törvényellenes és börtönnel kellene sújtani. “Csak azért, mert a négy fal között csinálják, még büntethető lehetne.” Véleménye szerint ennek nincs semmi kizáró oka, hiszen például az állatokkal történő közösülést is országszerte törvények tiltják.

A jelölt emellett rendszeres vendég Kevin Swanson lelkipásztor rádiós beszélgetőműsorában. Az atya amiatt szerzett hírnevet magának, mert előszeretettel prédikál a melegek halálra kövezéséről. Moore egy 2015-ös interjúban megtagadta a választ arra a kérdésre, ő maga támogatná-e az LMBT-közösség tagjainak kivégzését.

Moore korábban Alabama állam legfelsőbb bírójaként is dolgozott, a hivataltól azonban megfosztották, miután nem volt hajlandó szentesíteni a szövetségi Legfelsőbb Bíróság azon 2015-ös ítéletét, miszerint az azonos nemű párokat is megilleti a házassági egyenlőség – függetlenül attól, az USA melyik államában élnek.

Previous post

Ennio Morricone újra Budapesten varázsol batonjával

Next post

Nőként regisztráltatta magát a szavazáson Donald Trump veje