Nagyvilág

Szivárványzászlóval kért segítséget Ferenc pápától a lengyel meleg pár

Sajnos az LMBTQ-közösség nemcsak Magyarországon, de Lengyelországban is folyamatos támadásnak van kitéve. Az egyre növekvő elnyomás és megfélemlítés, valamint az LMBTQ-aktivisták bebörtönzése ellen már több tüntetést is szerveztek Varsóban (a budapesti szolidaritási tüntetés részleteiről  bővebben ITT), 70 világhírű művész pedig az Európai Unió fellépését sürgeti.

Egy meleg pár, Jakub és David – akiknek figyelemfelkeltő akcióiról rendszeresen beszámolunk, legutóbb például a szivárványszínű arcmaszk osztogatásukról – a maguk módján szintén ki akarták venni részüket a tiltakozásból és a Vatikánig meg sem álltak.

A Szent Péter-bazilikához az Úrangyala imádság előtt érkeztek, ahol a koronavírus járvány okozta elővigyázatosság miatt csak kevesen voltak jelen. “A lengyel püspökök pedofilnak neveznek minket, azt mondják, hogy betegség vagyunk és még a COVID 19-et is Isten büntetésének tekintik az LMBTQ-emberek miatt. A katolikus egyház buzdítására a helyi hatóságok úgynevezett LMBT mentes zónákat hoztak létre Lengyelországban. Hisszük, hogy ezek az akciók nem egyeztethetőek össze Ferenc pápa tanításával és azért mutattuk fel neki a zászlót, hogy cselekvésre ösztönözzük” – nyilatkozták a fiúk a médiának.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb