Lifestyle

Szivárványzászlóval hekkelték meg Kijev ikonikus szobrát

Bár a koronavírus járvány miatt az idei Kijev Pride-ot a szervezők lemondták, nem szerették volna, hogy emlékezetes pride esemény nélkül múljon el 2020.

Így ha az utcát nem is, az eget birtokukba vették. A szervezők drón segítségével szivárványzászlót manővereztek az ukrán főváros Anyaföld elnevezésű ikonikus acélszobrának kardja mögé – amelyet a szovjet propaganda emelt még 1981-ben. Egy másik drón pedig felvételt készített a szoborról olyan állásból, mintha a nőalak szivárványzászlót lengetne a pride tiszteletére.

 

 

Az ukrán közösségi médiát persze elöntötték a homofób kommentek: egyesek szerint az LMBTQ-emberek “degeneráltak”, mások szerint le kellene tartóztatni azokat, akik így “megszégyenítették a szobrot.” Az LMBTQ-közösség tagjai és támogatói azonban ünnepelték, hogy az “anyaföld” így óvja és támogatja őket.

Az akcióhoz a drónokat a Dronarium Ukraine szolgáltatta, kihangsúlyozva, hogy az eszközök reptetését profi munkatársakra bízták, akiknek több ezer órányi tapasztalatuk van drónreptetésben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb