Hírek

Szivárványzászlóba tekerték a londoni orosz nagykövetséget

Az egész világot bejárta a csecsenföldi LMBTQ közösséget érintő üldözés híre, Londonban pedig a hétvégén tüntetést szerveztek, hogy felhívják a figyelmet az ismétlődő tragédiára.

Az LMBTQ emberek üldözése a holokauszt során

Körülbelül száz ember vett részt a tüntetésen a brit fővárosban az orosz nagykövetség környékén, hogy mindenki tudtára adják: véget kell vetni az üldöztetésnek – írja a Gay Times.

A tüntetésen több követeléssel is előálltak. Theresa Maytől, a brit miniszterelnöktől azt kérték, hogy nyilvánosan ítélje el a csecsenföldi attrocitásokat; a kormánytól, hogy nyújtsanak szállást a csecsenföldi menekülteknek; az Egyesült Nemzetek Szervezetétől, hogy folytassanak vizsgálatot Oroszország ellen; és az orosz hatóságoktól, hogy szolgáltassanak végre igazságot.

Az orosz nagykövetség épülete Londonban

A követelések mellett a tüntetők több táblával is masíroztak, melyek azt hirdették, hogy a szerelem nem bűncselekmény. A leghatásosabb lépés azonban mégis az volt, amikor egy hatalmas szivárványzászlót tekertek az orosz nagykövetség köré.

A brit kormánynak kapcsolatba kell lépnie Oroszországgal, és követelnie kell az üldöztetések és a büntetések megszüntetését. Mutassuk meg a világnak támogatásunkat az emberi jogok felé, és vigyük ezt az ügyet az ENSZ-hez” nyilatkozta Michael Salter-Church, a London Pride társelnöke.

A tüntetést a Holokauszt Emléknapra szervezték, ezzel is gondolván a több ezer LMBTQ emberre, akiket a Holokauszt alatt végeztek ki.

Az LMBTQ emberek üldözése a holokauszt során
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb