Nagyvilág

Szivárványzászló lobogott a Mont Blanc tetején

A 2021-es hegymászószezon végén hegymászók egy csoportja a Pink Summits kampány keretében szivárványzászlókat emelt a Mont Blanc, Nyugat-Európa legmagasabb csúcsának tetején.

 

 

Elcsattanó csók a Mont Blanc tetején

 

A Pink Summits kampány az LMBTQ-emberekkel szembeni előítéletekkel és gyűlölettel foglalkozik. A kampány részeként egy queer hegymászócsapat megmássza minden egyes kontinens legmagasabb csúcsát, az úgynevezett Seven Summits-et. A Pink Summits csapata már Európa és Oroszország legmagasabb közös csúcsán, az Elbruszon is járt szivárványzászlóval. Amikor megpróbálták átlépni a Grúzia és Oroszország közötti államhatárt, az orosz titkosszolgálat megállította és kihallgatta őket.

 

Az Elbrusz tetején

 

A csapat járt a Kilimandzsárón, Afrika legmagasabb pontján és az ausztráliai Kosciuszko-hegyen is. 2022 januárjában tervezik, hogy megmásszák a dél-amerikai Aconcaguát, amely a Himalája csúcsai után a legmagasabb a bolygón.

LMBTQ-aktivizmusa miatt Dastan, a Pink Summits kampány egyik alapítója rendszeresen fizikai bántalmazást, fenyegetést és zaklatást tapasztal. Kampányával azt szeretné megmutatni, hogy a gyűlölet és az erőszak csak erősebbé tette őt. Dastan és csapata más LMBTQ-embereket is arra akar inspirálni, hogy az igazságtalanság és a kegyetlenség ellenére is harcoljanak a jogaikért, a szabadságukért, a szerelemért és az életükért.

Közvetlenül a Mont Blanc megmászása előtt a csapat az Alpok másik legmagasabb hegyvonulatát, a Monte Rosát kétszeresen is átszelte északról délre és fordítva, miközben egyszerre több csúcsot is meghódított.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin