Hírek

Szivárványszínűre festette a házát a leszbikus pár a homofób szomszédok miatt

Lisa Licata és Sherry Lau öt éve élnek az USA Pennsylvania államában, egy Penn Hills nevű kisvárosban. Közvetlen szomszédaik, egy heteró házaspár évek óta zaklatta már a leszbikus nőket, akiknek elegük lett: szivárványszínűre festették a házukat, hogy megmutassák a homofób szomszédoknak, nem mennek sehová.

 

 

Az ellenségeskedés akkor kezdődött, amikor a heteró házaspár férfi tagja, Ron Makay megtudta, hogy a két nő nem egyszerűen barátnők, hanem történetesen ők is házasok. Innentől kedve minden esetben homofób sértéseket vágott a két nő fejéhez, ahányszor csak meglátta őket.

Idén nyáron a szóbeli inzultus fizikai formát öltött: a férfi egy légpuskával lelőtte a pár kutyáját. Állatkínzás vádjával a rendőrség le is tartóztatta, de határozottan tagadta, hogy ő lőtte volna le az állatot.

A két nő nem hagyta magát megfélemlíteni, és a két telket elválasztó kerítést szivárványszínűre festették. Amikor a szomszédok továbbra is zaklatták őket, és most már a kerítés miatt is, akkor szintet léptek.

“Akkor döntöttük el, hogy oké, akkor szivárványszínűre festjük a házunkat is”

– nyilatkozta Licata egy helyi lapnak. Néhány barátjuk eljött segíteni, és augusztus 25-én nekiálltak a munkának. A településen sokan biztosították őket támogatásukról, és többen is jelezték, hogy szívesen beszállnak a festés költségeibe. A leszbikus párnak érthető módon nagyon jólesik a tágabb szomszédság támogatása.

 

 

Közvetlen szomszédaik azonban nem nyilatkoznak a szivárványszínű ház ügyében – ügyvédjük ugyanis rájuk parancsolt, hogy inkább maradjanak csendben.

 

 

10.000 szivárványos karácsonyi égővel üzent a homofób szomszédasszonynak

 

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Tom Daley teljesen el akarja zárni a gyerekét a nyilvánosságtól

Next post

A politikai tisztesség miatt döntött a coming out mellett az ír miniszterelnök