Hírek

Szivárványszínű február – Hamarosan érkezik a Humen Magazin februári száma

Hamarosan megérkezik a terjesztési pontokra ingyenes magazinunk, címlapján a Forbes Magyarország főszerkesztőjével, Galambos Mártonnal. A Forbes minden évben elkészíti a leggazdagabb üzletemberek globális listáját, amelyen az LMBTQ közösséghez tartozó vállalatvezetők is rendre megtalálhatóak. Interjúnkban az is szóba kerül, hogy vajon a sikeres magyar melegekről szóló lista mennyire lenne kivitelezhető itthon.

Ha már beszélgetés, az elragadó Caro Emerald leült velünk egy interjúra budapesti koncertje előtt – könnyűzenei rovatunkból kiderül, holland énekesnőként hogyan sikerült mainstream karriert befutnia.

Érkezik a hazai mozikba a négy Oscar-díjra jelölt Szólíts a neveden című film. Az egy meleg kamasz fiú felnőtté válásáról, valamint a nagy szerelméről szóló darab alapja az azonos című regény – erről olvashattok Betűtészta rovatunkban.

 

 

Hegedüs Martinnal, a PeMeL – Pécsi LMBTQ Közösségért tagjával szervezetük helyi munkájáról beszélgettünk, Gyémánt Ágnes aktivista pedig az LMBTQ gyerekek szüleinek nyújtott támogatásról mesélt. Megismerkedhettek Dr. Szegedi Lászlóval, aki Afrikában járt orvosi misszión, valamint Brandt Viktor szuperhőssel, aki napközben trolivezető, szabadidejében pedig mozgássérültek számára szervez különleges programokat.

Útlevél rovatunkban Waliduda Dani szerkesztőnk élménybeszámolóját találjátok, aki szeptemberben 2300 meleg férfi társaságban szelte a habokat az Atlanti-óceánon. Az LMBTQ történelemmel foglalkozó Visszapillantó hasábjain a homoszexuális szó megalkotójáról, Kertbeny Károlyról olvashattok Hanzli Péter tollából.

Ha pedig Kertbeny, akkor itt hívom fel a figyelmeteket arra, hogy ebben a hónapban KÉT különböző Hument is találtok majd a terjesztési pontokon. Bizony! Az egyik a havi magazinunk, a másik pedig a február másodikán induló LMBT Történeti Hónap programjait tartalmazó különszám. Tessék vinni bátran mindkettőt!

 

 

A Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület szervezésében immár hatodik alkalommal megrendezett programsorozat különleges, sokszínű és színvonalas kulturális fesztivállá nőtte ki magát, idén több mint 20 szervezet és intézmény ajánl közel 40 programot a hónap szinte minden napjára. A részletes programot megtaláljátok a különszámban.

Hogy a február szürke lenne? Nos, ez a február biztosan szivárványszínű.

A havi Humen Magazint és az LMBT Történeti Hónap különszámát keressétek terjesztési pontjainkon. Aki pedig netán még nem találkozott volna nyomtatott kiadványunkkal: a Humen Magazin ingyenes, bátran elvehető a terjesztési pontokon.

Vegyétek, vigyétek, és reméljük, találtok benne kedvetekre való érdekességeket ebben a hónapban is.

 

 

 

Previous post

Kutatás a férfiakkal szexelő férfiak szexuális életéről

Next post

Itt az új Kylie Minogue videoklip