Lifestyle

Szivárványrózsákkal segítik a brit LMBTQ hajléktalanokat

Egy brit szupermarket hálózat idén még különlegesebbé szeretné tenni a Valentin napot, és úgy döntött, szivárványszínű rózsákkal ünnepel.

A Morrisons február 11-től árulja a különleges rózsákat, a bevétel egy részét pedig a The Albert Kennedy Trust nevű jótékonysági szervezet kapja – írja a PinkNews.

A The Albert Kennedy Trust célja, hogy segítse azokat a fiatal LMBTQ embereket, akik szexuális orientációjuk, vagy nemi identutásuk miatt nem térhetnek haza családjukhoz.

A szervezetnél bárki jelentkezhet, aki szívesen megosztaná otthonát a fiatalokkal, legyen szó csupán néhány napról vagy akár két évről. Az otthonadóknak egy képzésen is részt kell venniük, hogy megbizonyosodjanak róla: kedvező hátteret tudnak biztosítani az LMBTQ fiataloknak.

El vagyunk ragadtatva attól, hogy együtt dolgozhatunk a Morrisonsszal a Szivárvány Rózsa kampányukon Valentin napra. […] Mi mint a fiatal LMBTQ hajléktalanok jótékonysági szervezete, mindig arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet erre a problémára és anyagi forrást kaphassunk, amivel biztonságos otthonokat nyújthatunk a fiataloknak, és támogathassuk azokat, akik utcára kerültek csak azért, mert elég bátrak voltak ahhoz, hogy előbújjanak családjuknak és a környezetükben lévőknek.

A Morrisons ötletét maga az LMBTQ közösség szimbóluma, a szivárványzászló ihlette. A rózsákat színezett vízbe mártják, amely végül minden egyes szirmot különböző színűre varázsol a kék, a sárga, a zöld, a rózsaszín és az ibolya árnyalataiban.

Ez az első Valentin nap, amikor szivárványszínű rózsákat árulunk. Arra terveztük őket, hogy a szerelmet ünnepelhessük velük.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb