Hírek

Szivárványos zászlót égettek az Auróránál

Több tucat szélsőjobboldali aktivista rohamozta meg ma a VIII. kerületi Auróra közösségi helyet. Mivel a helyiség éppen zárva volt, így a támadók jobb híján leszedték a bejáratnál lengő szivárványos zászlót, amit fel is gyújtottak, illetve neonáci feliratokkal ellátott matricákkal ragasztották tele a bejáratot – nyilatkozta az Indexnek Schönberger Ádám, a hely működtetője.

 

Az Auróra belső udvara | Fotó: 444

 

Az aurórásokat a szomszédok riasztották. Azt mondta, feltehetően egy bizonyos Légió Hungária nevű radikális csoportosulás jutott el mindenféle rendőri biztosítás nélkül oda.

Legutóbb egy hónappal ezelőtt Budaházy György és bandája járt az Auróránál, akkor egy Melegség és megismerés beszélgetést zavartak meg:

 

Melegség és megismerés beszélgetést zavart meg a szélsőjobboldali Budaházy és bandája – Humen Online

Ma délután négy óra körül Budaházy György és még nagyjából tucatnyi szélsőjobboldali bevonult a nyolcadik kerületi Aurórába, és ott megzavartak egy rendezvényt. A közösségi házban „Melegség és megismerés” címmel futott egy filmvetítés és beszélgetés, amely az iskolai zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb