Lifestyle

Szivárványos színfolt az ékszerek között

Tavaly ősszel felkaptuk a fejünket, amikor kiderült, hogy egy házaspár itthon kifejezetten az LMBTQ közösség tagjainak tervez ékszereket. A Pride & Liberty kollekció minden darabja kézzel készül, így a technológiának, a felhasznált drágaköveknek és gyémántoknak köszönhetően nincs két teljesen azonos ékszer.

A nem mindennapi vállalkozásnak nemcsak a profilja, de a története is különleges. A Gyémánt Élet ékszerkereskedés egyik tulajdonosa, Jacevics Anna 2012-ben egy Andrássy úti üzletben saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor valakit a külsőségek, jelen esetben pusztán a ruházata miatt elítélnek és kirekesztenek. Csalódottan kényszerült távozni. A kijáratnál azonban megállította egy udvarias eladó és segített neki cipőt választani. A cipőpróba során, amikor a fiatalember megtudta, hogy Anna mivel foglalkozik, elmesélte: őt egyszer éppen egy ékszerüzletben érte hasonlóan kellemetlen szituáció. A párjának szeretett volna színes kövekkel díszített medált készíttetni, és valószínűleg pont melegsége miatt részesült kirekesztő bánásmódban.

Anna ekkor határozta el férjével, hogy megalkotják a Pride & Liberty ékszerkollekciót. Azt szeretnék éreztetni, hogy ők nem ítélkeznek – szerintük senki nem más, mindenki ember. Vállalkozásuk pedig sikeresnek tűnik, máris bővíteni tudták kollekciójukat. Hogy milyen különlegességgel készülnek a karikagyűrűk, mandzsettagombok és fogadalmi medálok után, arról Anna mesélt:

„Bár most még március van, a közelgő nyár és a jó idő inspirált minket a tervezésnél. Kicsit átvariáltuk a szivárvány színeinek sorrendjét, friss és energikus hatást szerettünk volna elérni, picit megújulni, ezzel is jelezve az új dolgokra való nyitottságot. Az egymásba fonódó, kettős gyűrűvel egyszerre szerettünk volna egy trendi ékszert létrehozni, ami eközben mély, többes jelentéssel is bír. A Pride kollekciónk három, zafírral díszített, különleges medállal bővül. Igény esetén akár több kővel is díszíthetőek, és tudatosan lettek úgy kialakítva, hogy bővíteni lehessen őket – esetleg akár színes vagy fehér gyémántokkal.”

“Azt gondoltuk, így a megrendelő kreatív lehet kreatív, és még személyesebbé teheti az ékszert, részt vehet a tervezési folyamatban. Ahogy az előző daraboknál, itt is igyekeztünk a fogadalom szóra tenni a hangsúlyt. Reményeink szerint ez a medál is tükrözi az ígéretet, a komoly szándékot, és a szeretetet a másik ember iránt. Ezek az ékszerek két emberről szólnak – két gyűrű fonódik egybe, amiket medálként bármilyen láncon viselhetünk. Természetesen gravírozni is lehet bele szöveget, hogy még személyesebbé tegyük. Ahogy a kollekció többi darabja, úgy ezek az ékszerek is ezüstből készülnek, mindegyikben a szivárvány színeit megidéző zafír kövek vannak.”

Annáék folyamatosan kutatnak, rajzolnak – tervezik a következő „családtagot” a kollekcióban. Hogy milyen lesz majd a legújabb darab, azt még nem tudni, de az biztosan kijelenthető, hogy a Pride & Liberty kollekció itthon egy különleges – hogy stílszerűek legyünk, szivárványos – színfolt az ékszerek és kiegészítők között.

Gyémánt Élet

www.gyemantelet.hu

1089 Budapest, Győrffy István utca 1/A (3-as kapucsengő)

+36 30 7732325

info@gyemantelet.hu

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb