Hírek

Szivárványos pulóvere miatt rúgták ki vallásos iskolájából a diáklányt

Egy vallásos gimnázium elbocsájtotta a tizenöt éves diáklányt, amiért az szivárványmintás pulóvert viselt – tanításon kívüli szabadidejében.

Kayla Kenney a családjával ünnepelte tizenötödik születésnapját egy étteremben, az édesanyja, Kimberly Alford pedig készített egy fényképet lányáról, amit később a Facebookon is megosztott. A képen egy szivárványmintás pulóverben látható, valamint előtte egy színpompás torta van a tizenötös számú gyertyákkal – számol be róla az LGBTQ Nation.

„Annyira boldog és szép volt. Természetes, hogy az anyjaként készítettem róla egy fényképet a tortájával, amit utána megosztottam a Facebookon is” – mesélte Alford.

 

Kayla Kenney

 

A képnek nem volt köze az LMBTQ-közösséghez, még csak a gondolat sem merült fel egyikükben sem. Csupán egy lányt ábrázolt a szivárványos pulcsijában – ami egyébként nem is a hatszínű szivárvány, ami a pride zászlón is látható –, előtte pedig színpompás rózsák mintájával díszített tortája állt. Ennyi azonban éppen elég volt a Whitefield Akadémiának, egy vallásos gimnáziumnak, hogy kirúgja Kenney-t.

Amint az iskola igazgatója Dr. Bruce Jacobson meglátta a képet, máris felvette a kapcsolatot Kenney édesanyjával.

„E-mailt küldtek nekem, amiben leírták, hogy azonnali hatállyal elbocsájtják Kaylát a Whitefieldből a közösségi médián látható kép miatt. Mindkettőnket teljesen összetört ez a hír.”

Az e-mailben azt hangoztatta az igazgató, hogy a kép olyan morális és kulturális elfogadást hangoztat, amely ellentmond a Whitefield Akadémia hitének. Az iskola szabályzatában valóban kitérnek homofób gondolkodásmódjukra, hiszen azt írják, hogy a „homoszexuális irányultság nem egyezik meg a bibliai életstílussal és az iskola tanításával”, és ezért bármikor megbüntethetik diákjaikat akár az iskolán kívüli cselekedeteik miatt is, ha azok nem egyeznek szabályzatukkal.

Alford benyújtott egy fellebbezést, de a legtöbb, amit elértek, hogy a Whitefield Akadémia hajlandó volt a nyilvántartásban lejegyezni, hogy a lány önszántából hagyta ott az iskolát. Ezután Kenney átkerült egy helyi állami iskolába, ahol folytathatja tanulmányait.

„Mi arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy mindig arra gondoljanak, vajon mit tenne Jézus? Vajon ő most mit tenne ebben a helyzetben?”

– tette fel a nagy kérdést Alford.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin