Hírek

Szivárványos kitűzővel támogatják a kórházi orvosok az LMBTQ közösséget

Angliában a Dorset megyei kórház több mint ötszáz tagja döntött úgy, hogy szivárványos kitűző viselésével fejezi ki támogatását a kórházukban tartózkodó LMBTQ emberek felé.

 

 

A kitűzők viselése eredetileg a Londoni Evelina Gyermekkórházból származik, de elkészítésüket a Dorset megyei kórház alapítványa finanszírozta. Az idei év júliusában pedig már több mint 530 megrendelés érkezett a személyzet tagjaitól – írja a Bridport News.

„Azzal, hogy a személyzet tagjai szivárványos kitűzőt viselnek, azt az üzenetet küldik az LMBTQ közösség felé, hogy bárki nyugodtan beszélhet velük. Természetesen nem biztos, hogy minden problémára megoldást találnak, de szívesen meghallgatják és támogatják őket, amiben csak tudják. Az olyan egyszerű, mégis látható szimbólumok, mint a szivárványos kitűzők, nagy változásokat képesek létrehozni azok számára, akik nem biztosak önmagukban és abban, hogy vajon milyen visszajelzést kapnak a szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt”

– nyilatkozta a kitűzőkről a kórházi alapítvány szóvivője.

Julia Yeates, aki a Dorset HealthCare-en belül a betegek tapasztalataival foglalkozik, részt vett egy találkozón, ahol a helyi LMBTQ közösséget érintő tapasztalatokról és arról beszéltek, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak számukra a kórházakban:

„Az alapítványunk nyitott, előítélettől mentes és elfogadó ápolást nyújt gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek és családjaiknak, akik a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű közösséget erősítik. A csapatunk célja az, hogy meghalljuk azoknak a hangját is, akik eddig elnyomva érezték magukat a társadalomban, az egészségügyi ellátásban. A Weymouth Gay Group találkozóján olyan lehetőségekről volt szó, melyek esélyt adnának az LMBTQ közösségnek, hogy akár névtelenül is kérdezhessenek minket az online felületen, ha problémáikról van szó. A jövőben szívesen együttműködnénk bármely olyan csoporttal, amely fontosnak tartja a szexualitás, a nemek, az etnikai és a vallási csoportok kérdését.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin