Hírek

Szivárványos horogkeresztet rakatna termékeire egy új divatmárka

Vannak dolgok, amelyek véleményünk szerint egyszerűen nem megengedhetőek. Nincs rendben például, ha valaki belerúg egy ártatlan kutyába. Nincs rendben, ha valaki gyereket bántalmaz. Ugyanígy egyáltalán nincs rendben az sem, ha valaki olyan szimbólumot szeretne a ruháira tetetni, amelyről mindenkinek a rasszizmus, a gyűlölet és népirtás jut eszébe.

hirdetés

Pedig ezt tervezi a frissen alapított KA Design elnevezésű márka, amely állítása szerint nem a nácik hírhedt jelképét, hanem a több, mint ötezer éves múltra visszatekintő szvasztikát látja visszaköszönni.

Tény, hogy a szvasztika egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. Sőt, a magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Politikai és antiszemita töltését a 20. században kapta, amikor Adolf Hitler sarkára állított formájában megtette a német nemzetiszocializmus jelképévé.

Ha a horogkeresztre emlékeztető szimbólum önmagában nem lenne elég provokáció, a KA Design azzal is tetézné a bajt, hogy a szimbólumot szivárvány háttérre nyomatnák – amely ma már szerte a világon többek között az LMBT-közösséget is jelképezi -, olyan feliratokat illesztve hozzá, mint zen, peace és love.

Nekünk nagyon tetszik ez a jel. Szeretnénk minél több emberrel megosztani a szépségét és elválasztani attól a gyűlölt múltbeli jelentésétől, amellyel sokan összekötik. Mindez egyébként csak az első lépése hosszú távú terveinknek és izgatottan várjuk, hogy további elképzeléseinket is megoszthassuk a világgal” – nyilatkozta a KA Design. Az újszülött divatmárkánál saját bevallásuk szerint nem divattervezők, hanem sokkal inkább művészek és szabadon gondolkodók dolgoznak.

A cég munkatársai megértik, ha törekvésük sokakat zavar, de ők a szeretetet és békét kívánják hirdetni, valamint azt, hogy az emberiség igenis tud jobbá válni, mint amilyen a múltban volt. “Szabadon használhatunk fel akármit. Eközben természetesen meg kell találni a helyes utat, amely révén senkit nem bántunk meg.

 

Previous post

A mérgezett magyar kapcsolatok ellen küzdve készítette el legújabb videóját a Magyar Telekom

Next post

Videó a 8 éves fiúról, aki imád sminkelni és lányruhában lenni