Hírek

Szivárványba öltöztették kedvenc Pokémon-figuráinkat

Csak idő kérdése volt, hogy a Pokémon Go applikációnak köszönhetően második aranykorát élő Pokémon-figurákat valaki elhelyezze a szivárványuniverzumban. Az első, de annál fontosabb lépést végül egy videójáték-rajongó lépte meg.

A londoni Martin Lathbury (aki Instagramon pixel.punkz néven osztja meg alkotásait) alkotásaihoz hozzátette: hatalmas játékrajongó, különösen a retro kiadásokért dobog a szíve és a Pokémon Nintendo-játék meghatározó része volt egész gyerekkorának.

“A játék iránti szeretetemet és művészetemet szerettem volna ötvözni a Pride-hónap és az LMBTQ-közösség ünneplésével. Annyi szomorú esemény történik a világban, úgyhogy szerettem volna készíteni valamit, ami legalább pár ember arcára mosolyt csal. Ők mind mind az én kis szerelmes leveleim az LMBT-gamereknek és a Nintendónak, amely olyan világokat teremtett számomra, ahová menekülhettem, mikor a való életben nem találtam a helyemet” – mesélte a fiatalember.

Íme alkotásai, amelyek reméljük idehaza is megmosolyogtatnak pár olvasót:

 

 

Pokémon a japán Nintendo cég médiaterméke, amelyet 1996-ban készítettek. A név szóösszerántás az angol „Pocket Monsters”, azaz zsebszörnyek szavakból. Eredetileg a Game Boy kézi játékkonzolra tervezett szerepjátékként indult el és mára a világ egyik legsikeresebb videojátékává vált. A Pokémon név alatt már készítettek többek közt animét, mangát, gyűjthető kártyát, mozifilmeket is. A termék 10. születésnapjáig, 2006 decemberéig megközelítőleg 155 millió példányban kelt el a játékpiacon a Pokémon videojátékokból.

Previous post

A legszínesebb pillanatok az idei London Pride-ról

Next post

Betörték a legendás Stonewall Inn ablakát