HírekPride

Szivárványba borult a bankszékház az Andrássy úton a Pride tiszteletére

Fotó: Facebook

 

„Hiszünk abban, hogy egy befogadó és sokszínű munkakörnyezet hozzájárul a bank növekedéséhez, ahol egymással törődni a napi rutin része. Szerintünk a sokszínűség ösztönzi és növeli a kreatív energiákat, ezért is támogatjuk a diverzitást a cégen belül is” – Pászka Petrával, a MagNet Bank marketingvezetőjével beszélgettem az idei év eddigi újításairól és terveiről.

A madarak mindig csiripelnek. Most éppen azt, hogy ti is készültök valamivel az idei Pride-ra.
Igen. Egy izgalmas workshopon jártam a Nyitottak vagyunk szervezésében. Nagyjából 20 nagyvállalat CEO-ja, felsővezetője azért gyűlt össze, hogy egyeztessük, az általunk képviselt cégek miként jelenjenek meg az idei Pride-on. Akkor és ott úgy éreztem, a világ valóban változóban van, és ha az üzleti szféra színe-java kiáll a diverzitás és az inkluzivitás mellett LMBTQ-fronton, jó eséllyel alakíthatjuk közösen pozitív irányba a társadalmat.

Büszke voltam, amikor a szervezők a legjobb hazai gyakorlatok között mutatták be a MagNet legutóbbi kisfilmjét, amelyben egy meleg pár is szerepel. Sajnos ez még kivételnek számít Magyarországon. A film fókusza amúgy a civil szervezeteken volt, és a többi szereplő közt tűnt fel benne kézen fogva két nagyon helyes srác. Azt gondolom, hogy a kommunikációs szakma felelőssége is, hogy a mainstream médiában ne csak hetero párok kapjanak helyet, és ebben utat kell törni. Én személyesen is élvezem a tabudöntögető szerepét, és a MagNet ebben mindig partner, így különösen jólesett a Google, a Citi, a Prezi, a P&G vezetőinek elismerő tekintete.

 

Akik a problémáidra vágynak

Sokan szorulnak segítségre, hogy olyan problémáik lehessenek, mint Neked! Támogasd Te is a civil szervezetek odaadó munkáját: a MagNet Bank ügyfeleként minde…

 

Az idei Pride-ra visszatérve, mi abban a privilegizált helyzetben vagyunk, hogy az Andrássy úton van a székházunk, így arra gondoltunk, hogy lokálisan üdvözöljük a felvonulókat, és szivárványba öltöztetjük a neoklasszicista épületünk oszlopait. Izgatottan várom, hogy miként fest majd a MagNet épülete és hogyan fogadják a látogatók.

 

 

Beszéljünk picit a civil szervezetekről. Hogyan is működik ez a támogatásosdi?
A demokrácia egyik fontos záloga, hogy pénzügyileg és szakmailag is erős civil szféra jöjjön létre az országban. Ezért is osztjuk szét 2010 óta minden évben a bank nyereségének 10%-át (az idén 72 millió forintot) civil projektekre. Ami talán rendhagyó a rendszerben, az, hogy ezt nem menedzserpreferenciák mentén tesszük, hanem minden ügyfelünk a rá eső nyereséghányadról dönt, és ajánlja fel a maga részét az általa legfontosabbnak gondolt társadalmi ügy érdekében. Évente közel 80 szervezet közül választhatnak az ügyfeleink. Talán mondanom sem kell, hogy évről évre melegjogi szervezetek is helyet kapnak a támogatható civilek közt.

Kezdem érteni a „közösségi” részét a banknak. Lehet ezt még felülmúlni, magatokhoz képest is?
Elsősorban pénzintézet vagyunk, így a banki termékeink újragondolásával tudjuk a legnagyobb hatást elérni. Létrehoztuk a szokásos kereskedelmi bankok cash-back kártyáinak alternatíváját, a Segítő Bankkártyát is, amellyel minden vásárlással szintén a kedvenc civil szervezetüket segíthetik az ügyfeleink a bank pénzéből. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy a közösségünk tagjai úgy tudjanak jó ügyek mellé állni, hogy közben ne kelljen a saját pénztárcájukba nyúlni.

Számlacsomagjainkban becsületkasszás számlavezetést ajánlunk, amely 0-1000 forint között teljesen szabadon választható. Az ügyfeleink annak ellenére, hogy akár ingyen is bankolhatnának, zömmel átlátják, hogy minden szolgáltatás mögött érték van, így sokan önként választanak az önköltségi árunk (383 Ft) feletti számlavezetési díjat is.

Továbbá a Balassi Bálint utcában fairtrade kávézót, Székesfehérváron közösségi irodát, és legutóbb a Bartók Béla úton pedig egy Farmbistrót nyitottunk. Ez utóbbi rövid élelmiszerláncokkal beszerzett termelői alapanyagokból készít egészséges ételeket. Természetesen ezek mind kutyabarát és akadálymentes bankfiókok, ahol mindenkit örömmel látunk szeretteivel együtt.

 

 

Most komolyan, honnan, hogyan jön egy bankból ennyi szív, szeretet és törődés? Főleg a meleg társadalom iránt…
Itt ez benne van a levegőben. Személyes elköteleződésem is van az LMBTQ közösség támogatása iránt, ami a családomból fakad. A nagybátyám gyermekkorom egyik legszeretettebb embere, mindig is a példaképem volt. Melegként élt egy korántsem elfogadó közegben, és végül úgy döntött, hogy kiszáll a játékból. Olyan világot szeretnék, ahol ilyesmi nem fordulhat elő, így az ő emléke is hajt, hogy az előítéletek ellen minden erőmmel küzdjek.

 

Horváth Gyula Antal

 

hirdetés
Previous post

Ma 15 órakor Budapest Pride Felvonulás

Next post

Mára szivárványos logóra váltanak a cégek