Kultúra

Szivárványálom könyvek a hideg téli estékre

Idén három új kötettel gazdagítja a hazai LMBTQ irodalmi palettát a Szivárványálom könyvek kiadó. Hajnal Kitti és Sam Wilberry legújabb műve mellett bemutatkozik egy új szerző, Erdőss Alex, aki a médiavilág árnyai közé kalauzolja az olvasót.

A Szivárványálom könyvek kiadó 2018-ban jött létre, első kiadványuk a Lélekcseppek antológia volt, amelyben versek és novellák szerepeltek. Ezt követően jelent meg Hajnal Kitti Falak és Sam Wilberry Rush című regénye.

A kiadó célja a hazai piacon megtalálható LMBTQ témájú kötetek sorának bővítése. Nincsenek tabuk, de a fő mozgatórugó nem az erotika, hanem az érzelmek, a küzdelmek, a mindennapok bemutatása, a különböző traumák feldolgozása.

________

Hajnal Kitti 2018 novemberében debütált Falak című regényével, de már a megjelenés előtt sem volt ismeretlen, korábbi írásai az interneten tették őt népszerűvé. A Falak alapvetően – az identitáskeresés mellett – egy baráti társaságot mutat be, amibe belecsöppen az új srác, Áron, és szépen lassan életre szóló barátságokat köt, sőt a szerelem is rátalál. A most megjelenő Hinta ennek a kötetnek a testvérregénye, Patrik története. Betekintést nyerhetünk Patrik lelkébe, részesei lehetünk vívódásainak, már halványuló, de még mindig fájó gyászának, és vele az új érzelmek születésének. A kötetek érdekessége, hogy a két történet összeér, ezzel megmutatva, hogy néha egy-egy szituációt két ember teljesen másképpen lát.

 

 

Olyan, mintha hintán ülnénk, ingázunk, mindig változik a viszonyunk.

Hányszor szerethetünk igazán? Megölheti-e a szívet egy feldolgozhatatlannak hitt veszteség?

Patrik lassan két éve temette el Imit. A gyászon szülei és barátai igyekeznek átsegíteni, az ő kedvükért létezik, igyekszik túlélni a hétköznapokat. A tomboló ürességet azonban egyre inkább kezdi kitölteni Márk. A jelenléte, a mosolya, minden, ami csak ő, lassanként új jelentést kap Patrik szemében. Tíz év barátság után változik a kép, úgy tűnik, egy viszonzatlan szerelem irányába…

________

Bár Erdőss Alex most debütál, korántsem ma kezdte írói pályafutását.

A Kereszttűzben egy roppant sokrétű történet, a szerző bátran nyúl kényes témákhoz, és finoman, az emberi lélek rezdüléseit érzékeltetve tárja azokat az olvasók elé. Bemutatkozó kötetében a média világába nyújt betekintést, arra keresve a választ, hogy egy sztár szerelmi élete mennyire a rajongói vagy a média tulajdona.

 

 

Beni élete a magyar tinik álma: jóképű, vagány, körberajongott sorozatsztár. Titokban azonban a saját neméhez vonzódik, és a sorozat vezető operatőrével jár. Marcellnak meg is felel a titkolózás, amúgy sem fűz nagy reményeket a kapcsolathoz; meggyőződése, hogy csak futó kaland Beni számára. A fiúnak viszont kezd elege lenni a bujkálásból és a magánéletét firtató kérdésekből. Egy interjú során tett meggondolatlan kijelentése következtében elinduló lavina pedig mindkettejüket maga alá temeti…

_________

Sam Wilberry a Rush-sal már bizonyította, hogy súlyos témáról is tud hitelesen és érzékenyen írni. Bár ezúttal kissé könnyedebb vizekre evez, Csillagvizsgáló című regényében is megpendít néhány nehéz kérdést. Aaron igazi tini, akinek a hétköznapi küzdelmeibe nyerhetünk bepillantást a blogján keresztül. A regény – hiánypótló módon – fiatalokról és fiatalokhoz is szól. Megismerésről, identitás- és boldogságkeresésről, amelyben fontos szerepet kap a főhőst ért tragédia, amit sajátos világszemléletével igyekszik feldolgozni.

 

 

Nemcsak egy univerzumban létezünk, hanem mi magunk is azok vagyunk.

Édesanyja váratlan halála kifordítja a négy sarkából Aaron világát. A fiú létrehoz egy blogot, ahol kiírhatja a fájdalmát, ahol önmaga lehet, és szép lassan felépül egy olyan közösség, akiknek mindent elmondhat.

Lehet-e az írott szó valódi gyógyír? Milyen út vezet az önmegvalósításig?

A blogbejegyzéseken keresztül Aaron lelke legyezőként nyílik ki, és mutatja meg az érzéseit, a gyászt, a félelmeket, a kimondatlan titkokat. És amikor rátalál a boldogság, csak egyetlen feladata van: megőrizni azt.

A kiadó szerzői mindenkit szeretettel várnak egy kötetlen beszélgetésre a könyvbemutató alkalmából december 7-én. Részletek a Szivárványálom kiadó Facebook-oldalán és weboldalán olvashatók.

Facebook oldal: SzivarvanyalomKonyvek

Honlap: szivarvanyalom.hu

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb