Hírek

Szivárvány tündököl Új-Zéland legnagyobb repülőterén

Két fontos esemény is vár idén az új-zélandiakra, amelyeket egy igazán ütős és kreatív ötlettel köszönt a főváros repülőtere is.

A Wellington Airport egy hatalmas szivárványt festett kifutópályája mellé – ami 3000 négyzetmétert foglal el a fű borította területből – a márciusi LMBTQ rendezvények előfutáraként – írja a Pink News.

 

 

Márciusban kerül megrendezésre az éves Wellington Pride, valamint Új-Zélandon tartják a 29. Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex Szervezet világkonferenciáját március 20-22. között. Utóbbi egyedülálló eseménynek számít az országban, így a szervezetnek is szerettek volna kedveskedni a szivárványszínű kifutópályával, hiszen ez lesz az első, amit meglátnak Wellington repterén leszállás közben.

Roxy Coevers, a Wellington Pride igazgatósági tagja úgy véli, a szivárvánnyal szimbolizálják, hogy Wellington milyen elfogadó város, nem mellesleg pedig ez Új-Zéland legnagyobb festett szivárványa, melyet a Pride tiszteletére készítettek. A megtiszteltetés talán azért is esett a Wellington Airportra, mert ők szponzorálják a világkonferenciát, valamint nagy támogatói a Wellington Pride-nak is.

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Minél több pornót néz valaki, annál valószínűbb, hogy biszexuális

Next post

A K-pop az LMBTQ "életstílust" hirdeti egy prédikátor szerint